Român condamnat la 9 ani de închisoare pentru violenţă sexuală în grup, reţinut în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Un cetăţean român, în vârstă de 38 de ani, condamnat în anul 2013 pentru violenţă sexuală în grup la nouă ani de închisoare a fost reţinut de autorităţile italiene.

„În baza informaţiilor transmise de poliţiştii români, autorităţile italiene au pus în executare un mandat european de arestare, emis pe numele unui bărbat – cetăţean român, în vârstă de 38 de ani. Cel în cauză a fost condamnat, în 2013, la 9 ani închisoare, pentru violenţă sexuală în grup, fapta fiind comisă în complicitate cu alt conaţional, la Bicaz, în anul 2010, asupra unei victime care, la acel moment, era minoră”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Potrivit autorităţilor române, în luna mai a anului 2010, aflându-se într-un local din Bicaz, judeţul Neamţ, bărbatul a ademenit o adolescentă de 16 ani în grupul sanitar al restaurantului, ulterior chemându-şi complicele şi împreună au comis fapta sus-menţionată.

Trei ani mai târziu, bărbatul a fost condamnat la 9 ani de închisoare însă, după condamnare, a fost dat în urmărire internaţională pentru sustrăgerea de la executarea pedepsei şi a fost localizat în localitatea italiană Villa di Briano (Provincia Caserta/Regiunea Campania).

„Informaţiile privind localizarea exactă a persoanei urmărite au fost transmise operativ Poliţiei italiene de către Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Neamţ, în directă colaborare cu poliţistul român aflat în misiune de suport operativ pe lângă Serviciul de Cooperare Internaţională de Poliţie din Roma”, se arată în comunicatul Poliţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite