Rise Project a publicat primul articol din #TeleormanLeaks. Soţul şefei CSM ar fi încasat 15.000 de lei de la Tel Drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea valiza FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Site-ul de investigaţii Rise Project a publicat luni primul articol legat de documentele firmei Tel Drum. Între aceste documente figurează un borderou de plăţi potrivit căruia Gil Vasile, soţul şefei CSM Simona Camelia Marcu, ar fi încasat de la Tel Drum 15.200 de lei. Soţul şefei CSM, a declarat ca reaţie la dezvăurile Rise Project că societatea Tel Drum a fost „un client ca oricare altul”.

UPDATE: Avocatul Gil Vasile a susţinut, referitor la banii primiţi de la Tel Drum, că firma a fost un client ca oricare altul şi că raporturile financiare cu această societate au fost declarate integral în raportările fiscale. 

„Societatea Tel Drum a reprezentat un client că oricare altul dintre sutele de clienţi cu care am colaborat pe parcursul activităţii profesionale. Colaborarea a fost publică, iar raporturile financiare cu această societate au fost declarate integral în raportările fiscale periodice. De altfel, relaţia avocat-client cu această societate nu reprezintă un element de noutate pentru instituţiile interesate, fiind cunoscută cel mai probabil încă din stadiul incipient al cercetărilor, cu mai mult de un an în urmă, ca rezultat al unor minime verificări", a declarat avocatul Gil Vasile, pentru Mediafax.

Soţul preşedintelui CSM precizează că legătura cu firma Tel Drum a fost una strict profesională.

"Raporturile specifice profesiei de avocat s-au circumscris numai sferei profesionale şi s-au derulat în mod exclusiv cu angajaţi ai acestei societăţi, cu atribuţii în zona asistenţei juridice. În ceea ce priveşte «proprietăţile imobiliare din Alexandria», precizez că acestea constau în casă părintească şi curtea aferentă situate la periferia Municipiului Alexandria şi mai puţin de un hectar de teren agricol, extravilan, toate moştenite în cota parte de la defunctul meu tată, astfel cum reiese şi din declaraţiile de avere publice", a subliniat avocatul Gil Vasile.

***

Ştirea iniţială: „Prin borderoul de plăţi Tel Drum l-am întâlnit pe Gil Vasile, soţul şefei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Simona Camelia Marcu (foto). Este avocat specializat în comercial, nu pledează, are birou în Bucureşti şi proprietăţi în Teleorman. Cecul valorează 15.200 de lei şi a fost emis de corporaţie în septembrie 2015, sub semnătura executivului Petre Pitiş. Atunci, soţia sa, Simona Marcu, era judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. A devenit preşedinta CSM pe 5 ianuarie 2018”, scrie Rise Project.

„Public, judecătoarea Marcu s-a distins cu două intervenţii notabile: a cerut anchetarea procurorului general Augustin Lazăr ca urmare a declaraţiilor împotriva OUG 13 şi sprijină legile justiţiei în forma propusă de PSD”, adaugă site-ul de investigaţii.

De asemenea, în primul articol se face referire la Nicoleta Pene  - despre care jurnaliştii de la Rise Project spun că este responsabilă cu banii firmei Tel Drum şi apropiata lui Petre Pitiş.

Pe LinkedIn ea se descrie directorul comercial al Tel Drum.

Potrivit organigramelor firmei, ea este mâna dreaptă a lui Petre Pitiş, directorul general al Tel Drum.

Potrivit documentelor, Nicoleta Pene (foto jos) nu controlează doar intrările şi ieşirile din Tel Drum, ci şi din afacerile fiului lui Dragnea – Valentin Ştefan Dragnea – şi ale ale finului liderului PSD (Zooveg, InterFrigo, Romcip – Ferma Salcia, Agrotrust). 

Nicoleta Pene FOTO riseproject

Reamintim că jurnaliştii Rise Project au anunţat sâmbătă seara că un localnic din Teleorman a găsit pe un câmp, proprietatea sa, o valiză cu documente, fotografii si numeroase informaîii financiare ce vizează firma Tel Drum, documente care nu au fost găsite de procurori la percheziţiile făcute la societate.

Valiza ar conţine: un hard negru în care a fost salvat tot conţinutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum, mii de facturi, contracte, bilanţuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, ordine de plată, documente personale ale unor interpuşi, rapoarte de audit, tabele contabile.

În aceeaşi valiză se afla şi o tabletă Samsung care i-a aparţinut directorului general Tel Drum, Petre Pitiş, precum şi o agendă cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: „Băsescu”, „Hrebe”, „Dăncilă”, „Bănicioiu”, „Pieleanu”, „L I V I U”. De asemenea, valiza conţinea şi un stick de memorie cu informaţii de lucru ale unei şefe de gestiune din Tel Drum, procese verbale cu lucrări edilitare recepţionate şi fotografii din companie, peste o mie de hârtii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite