Remus Truică, Prinţul Paul, Dan Andronic şi alţi inculpaţi din dosarul Ferma Băneasa rămân sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Truică şi Prinţul Paul, rămân în control judiciar
Truică şi Prinţul Paul, rămân în control judiciar

Curtea de Apel Braşov a hotărât ca Remus Truică, Prinţul Paul, Dan Andronic, Marius Marcovici, Lucian Mateescu, Nela Păvăloiu, Theodor Chiriac, Nicolae Jecu, Valentin Delcea şi Niculae Dima, inculpaţi în dosarul Ferma Băneasa, să rămână sub control judiciar încă 60 de zile.

Potrivit magistraţilor, măsura controlului judiciar a fost modificat în parte faţă de Valentin Delcea, în  sensul că acesta va fi supravegheat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov. De asemenea, Nelei Păvăloiu i-a admis cererea de a părăsi teritoriul României în perioada 15 august — 4 septembrie 2016, pentru a se deplasa la Bruxelles. 

Inculpaţii pot face contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare

Remus Truică, Prinţul Paul, Dan Andronic, alături de alte persoane, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în dosarul Ferma Băneasa, acuzaţiile vizând  infracţiuni comise în perioada 2006 -2013 în diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), în interesul obţinerii unor imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Paul Philippe Al României.

Paul Philipe al României ar fi cumpărat influenţa pe care Remus Truică ar fi avut-o asupra diferiţilor funcţionari de la instituţiile publice care deţineau cele două proprietăţi. Pe de altă parte, Truică ar fi prezentat „afacerea” unor persoane potente din punct de vedere financiar, „cu care s-a asociat, constituind un grup infracţional, pentru a se implica în demersurile infracţionale, singura cale în obţinerea bunurilor imobile pe care Paul Philipe Al României le revendica în mod nelegal”, potrivit DNA.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite