Reacția MAE după ce un preot de la Muntele Athos a împușcat un român. Ultimele date despre starea victimei

0
Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o serie de precizări referitoare la incidentul petrecut la Muntele Athos, când un muncitor a fost împușcat cu o armă de vânătoare de un preot furios. Victima urmează să fie repatriată.

Incidentul a avut loc la o mânăstire de pe Muntele Athos FOTO Shutterstock
Incidentul a avut loc la o mânăstire de pe Muntele Athos FOTO Shutterstock

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General la Salonic, a fost notificat telefonic, în data de 2 august 2023, cu privire la spitalizarea unui cetățean român în localitatea Polygiros, ca urmare a unui incident soldat cu rănirea prin împușcare a acestuia, se ară într-un comunicat al instituției. De asemenea, Consulatul a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și situația persoanei în cauză.

Conform datelor obținute de Consulatul General al României la Salonic, cetățeanul român a fost supus unor intervenții medicale specifice într-o unitate medicală din zonă, iar o anchetă cu privire la circumstanțele producerii incidentului este în desfășurare.

Totodată, MAE precizează că reprezentantul Consulatului General al României la Salonic a pus la dispoziția familiei victimei datele de contact ale unui un avocat vorbitor de limba română și a solicitat poliției rapoartele detaliate privind împrejurările incidentului.

Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale, cu unitatea medicală și cu familia persoanei în cauză și acordă asistență consulară în vederea repatrierii.

Incident șocant pe muntele Athos: preot acuzat că a împuşcat un român. Ce l-a înfuriat: „S-a auzit poc, pe loc am căzut“

Un incident șocant a avut loc pe Muntele Athos. Un român, care riscă să rămână fără picioare, acuză un preot că l-a împușcat, ulterior sfătuindu-l să declare polițiștilor că a fost un accident de vânătoare. În realitate, agresorul a tras cu arma după o pisică.

  Conform stirileprotv, bărbatul în vârstă de 51 de ani se află internat într-un spital din Grecia, iar familia bărbatului a cerut sprijinul Consulatului României în Salonic. Starea sa de sănătate nu este deloc bună. Bărbatul a fost lovit cu alice în ambele picioare, iar acum riscă să îi fie amputate.  

A tras după o pisică, dar n-a nimerit-o

Victima este muncitor necalificat, din județul Botoșani, care lucrează de doi ani la un schit din Muntele Athos, lângă chilia unui preot, tot român. Recent, acesta a povestit ce a pățit săptămâna trecută când o pisică l-a înfuriat pe preot. Iute la mânie, călugărul a luat o armă și a tras după mâță, fără să țină cont că în apropiere se afla și muncitorul. Alicele nu au atins felina, ci pe bărbatul în vârstă de 51 de ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite