Procurorul DNA Mircea Negulescu poate fi cercetat penal după ce Curtea Supremă a dat verde anchetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul DNA Mircea Negulescu poate fi urmărit penal după ce magistraţii de la Curtea Supremă au confirmat redeschiderea anchetei. Solicitarea în acest sens fusese făcută de colegii magistratului de la Direcţia Naţională Anticorupţie în data de 19 aprilie.

La sfârşitul lunii aprilie Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Curţii Supreme redeschiderea unei cauze în care este vizat procurorul suspendat Mircea Negulescu. Solicitarea DNA a fost depusă la Curtea Supremă pe 19 aprilie, primul termen fiind în data de 25 aprilie.

Magistraţii de la Curtea Surpemă s-au pronunţat în această speţă în data de 9 mai. În comunicatul Curţii se arată că „în temeiul art.335 alin.4 Cod de procedură penală, confirmă redeschiderea urmăririi penale dispuse prin ordonanţa nr. 81/II-2/2018 din data de 16.04.2018 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei”.

Hotărârea magistraţilor este definitivă

În prezent, Mircea Negulescu,fost procuror la DNA Ploieşti, este suspendat din magistratură. La sfârşitul lunii ianuarie, Secţia pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis excluderea din magistratură a acestuia.

Fostul deputat Vlad Cosma a prezentat public mai multe înregistrări în care apărea Mircea Negulescu şi l-a acuzat pe magistrat că ar fi falsificat probe în mai multe dosare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite