Principesa Margareta, după moartea Reginei Elisabeta: Am aflat cu mare durere vestea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia Regală şi-a exprimat durerea la vestea morții Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. 

Principesa Margareta a transmis un mesaj după vestea morții Reginei Elisabeta a II-a FOTO Arhivă
Principesa Margareta a transmis un mesaj după vestea morții Reginei Elisabeta a II-a FOTO Arhivă

„Majestatea Sa Margareta a României şi Alteţa Sa Regală Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veşnice a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord”, a transmis, joi seară, Biroul de Presă al Majestăţii Sale Custodele Coroanei, Principesa Margareta, potrivit Agerpres

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la 8 septembrie 2022, înconjurată de familie, la Castelul Balmoral din Scoția, care a fost de mult timp unul dintre locurile preferate ale suveranei, a informat casa regală a Marii Britanii. 

După moartea Reginei, Charles, prinţ de Wales, a devenit regele Marii Britanii.

Reacții politice după moartea Reginei Elisabeta

Liderii politici din România au reacționat după moartea Reginei Elisabeta. Marcel Ciolacu și Cătălin Drulă sunt printre cei care au transmis condoleanțe familiei regale și poporului britanic.

Președintele României a transmis condoleanțe familiei regale a Marii Britanii după moartea Reginei Elisabeta a II-a, șeful statului apreciind rolul acesteia în serviciul public al englezilor.

  „Sincere condoleanțe pentru moartea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Domnia Majestății Sale, care se întinde pe 7 decenii, a modelat istoria modernă și este un simbol excepțional al loialității și angajamentului față de serviciul public. Românii sunt alături de poporul britanic și de familia regală”, se arată în mesajul transmis pe Twitter, de șeful statului.  

„România se alătură poporului britanic şi familiei regale britanice, în doliu, pentru pierderea Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a”, a transmis premierul Nicolae Ciucă pe Twitter. 

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri