Primele 4 sisteme antiaeriene Patriot au fost recepționate de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a luat parte marți la recepționarea primelor 4 sisteme antiaeriene Patriot. El a declarat că aceste sisteme Patriot îi vor oferi țării noastre o capabilitate antiaeriană de ultimă generație. 

Foto Facebook/Angel Tîlvăr
Foto Facebook/Angel Tîlvăr

„Prin recepționarea primelor patru sisteme Patriot, România va deține o capabilitate antiaeriană de ultimă generație, complet integrabilă în sistemul NATO. Sistemele PATRIOT, cu posibilități testate în luptă de apărare împotriva rachetelor balistice tactice şi a rachetelor de croazieră, sunt deosebit de importante pentru țara noastră.

Înzestrarea Forţelor Aeriene cu sisteme PATRIOT adaugă o capabilitate de apărare aeriană robustă, credibilă, interoperabilă şi flexibilă, destinată îndeplinirii misiunilor Armatei României. Militarii Regimentului 74 PATRIOT, pe care i-am întâlnit astăzi, se pregătesc constant, atât în Statele Unite ale Americii, cât și în ţară, pe configurația specifică echipamentelor livrate României, concomitent cu parcurgerea etapelor de testare, acceptanță și recepţie a sistemelor”, arată un mesaj al ministrului apărării, Angel Tîlvăr, potrivit Digi24. 

Aceste echipamente de apărare antiaeriană de ultimă generație au ajuns în România prima dată în 2020. Atunci a avut loc o instruire colectivă a echipajelor cu ajutorul militarilor din SUA. Rolul instruirii acestora a fost de formare a deprinderilor de operare și mentenanță. 

În octombrie 2022 România s-a alăturat altor 13 state membre NATO care au semnat o scrisoare de intenție pentru achiziționarea comună a sistemelor Patriot și Arrow 3. 

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri