Preţul educaţiei: 8 kilometri pe jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 200 de elevi de la şcoala din Slivileşti trebuie să meargă zilnic pe jos la şcoală pentru că microbuzele pentru transportul lor s-au stricat. Primăria nu are soluţii pentru a asigura transportul elevilor. Profesorii nu au încotro şi renunţă la o parte din cursuri pentru ca şcolarii să nu ajungă acasă noaptea.

Peste 200 de elevi care învaţă la Şcoala generală din comuna Slivileşti, judeţul Gorj, sunt nevoiţi să parcugă zilnic până la opt kilometri pe jos, indiferent de temperaturile de afară.

Aici învaţă copii din toate cele opt sate ale comunei. Petre Titel Armengoiu (11 ani) este elev în clasa a V-a şi vine la şcoală din satul Cojmăneşti, aflat la patru kilometri de Slivileşti. Băieţelul se trezeşte cu două ore mai devreme decât ar trebui pentru a ajunge la timp cursuri: „Am plecat de acasă pe la 9.50 ca să ajung la şcoală la ora 12.00. Este mult de mers şi ne îngheaţă picioarele, dar e bine că suntem mai mulţi copii din sat. Mai alergăm, ne mai tragem pe zăpadă, doar aşa ne mai încălzim".

Lipsa psihologilor din şcoli se reflectă în notele din catalog

Copilărie virtuală: Counter Strike a ucis şotronul

De vină e frigul!

Ionuţ Răzvan Nedelcu este tot în clasa a V-a şi spune că abia aşteaptă vacanţa ca să se mai odihnească. „Am obosit de atâta mers şi mi-au degerat picioarele pentru că este foarte frig. Am ieşit de la şcoală mai devreme, la ora 15.00, n-am făcut ultimele două ore ca să nu ne prindă noaptea pe drum", a povestit copilul.

Din acelaşi motiv, cursurile au fost scurtate cu 15 minute pentru ca elevii să plece mai devreme acasă. Cele două microbuze ale şcolii sunt trase pe dreapta de mai multe zile. Primarul comunei, Sorin Bucurescu, spune că maşinile s-au defectat din cauza frigului. „Am chemat un mecanic din Motru să le repare, dar nu a reuşit. Nu ştiu ce să mai fac cu aceste microbuze, pentru că sunt foarte dificil de întreţinut", a mai precizat acesta.

Camelia Bibere, inspector şcolar general adjunct, spune că directorul şcolii nu a anunţat-o despre problemele cu care se confruntă: „Directorul şcolii nu m-a informat, deşi avea obligaia să o facă. Voi lua legătura cu ei să vedem ce se poate face pentru remedierea situaţiei".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite