Preşedintele Pro Lex: Beneficiarul final al şpăgilor din vămi este PDL/Blaga este implicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Vasile Lincu susţine că "regina" din vamă este un fost ministru al României. Liderul sindical a afirmat că ştie cine este beneficiarul spăgii din scandalul de corupţie din vămi şi că identitatea acestuia va fi dezvăluită peste câteva ore.

UPDATE 11.25  Preşedintele Pro Lex, Vasile Lincu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Vasile Blaga ar fi implicat în cazul şpăgilor din vămi. Lincu a mai precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că beneficiarul final al mitelor ar fi PDL.

Iată declaraţiile lui Vasile Lincu:

"Vasile Blaga, în calitate de prefect nu putea să desfăşoare şi altă activitate, dar şi-a asigurat viitorul şi a făcut o solicitare să fie transferat de la o societate comercială către Direcţia Generală a Vămilor. În aceeaşi zi a fost transferat, numit director la Regionala Vamală Bihor şi în aceeaşi zi a fost suspendat din funcţie.

Ulterior, după terminarea mandatului de prefect, a devenit drector la Regionala Vamală Bihor. Acolo, l-a avut ca adjunct pe domnul Traian Mărgineanu, devenit ulterior şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor. Acest director a fost scos din funcţie şi pus sub acuzare tocmai pentru că a luat sume de bani.

Democrat-liberalul Eugeniu Petrescu avea legătură directă cu Vasile Blaga. Tot ce înseamnă vamă ţine de Eugeniu Petrescu. Domnul Blaga l-a desemnat pe Petrescu să se ocupe de numirile în vamă. Nu am însă cum să dovedesc că a luat bani, nu am fost de faţă. Sunt trei persoane care pot să vă dea informaţii: Sorin Blejnar, Eugeniu Petrescu şi Vasile Marica.

Regina este beneficiarul final. De fapt, sunt mai multe persoane, care au decis în fapt, dar beneficiarul final este PDL. A spune nume ar însemna să am dovada că acea persoană a primit bani direct. Domnul Blaga poate fi unul dintre aceste persoane", susţine Vasile Lincu.

Vasile Blaga, secretarul general al PDL, va face declaraţii de presă la ora 13.00.

Vasile Lincu este cercetat într-un dosar de delapidare. Mai multe perchiziţii au avut loc, ieri, atât la sediul sindicatului Pro Lex, cât şi la domiciliul lui Lincu, urmărit penal pentru că şi-ar fi însuşit 1,2 milioane de lei (peste 280.000 de euro).

Citeşte şi:
Liderul Pro Lex, urmărit penal. Lincu: În calculatorul meu se află numele unei persoane importante din PDL care are legătură cu vămile

După ce i-a fost perchiziţionată locuinţa, Vasile Lincu a ieşit la atac declarând că deţine informaţii privind identitatea beneficiarului spăgii din vămi. Este vorba de un fost ministru al României al cărui nume va fi facut public peste câteva ore, informează Antena3.

Liderul sindical a afirmat că în calculatorul lui ridicat de anchetatori se află documente care indică numele mai multor persoane implicate în scandalul vămilor, precum şi identitatea "reginei".

"Dacă verifică calculatorul meu vor găsi numele unei persoane foarte importante din PDL care are un rol important pe tabla de şah. Această persoană are legătură cu ce se întâmplă în vămi... Actele arată nişte nereguli săvărşite de nişte persoane importante, dar nu pot spune anul din care sunt şi care sunt persoanele. Actele le-am arătat acum câteva săptămâni unui procuror, care a refuzat însă să îmi primească probele", a spus, ieri, liderul Pro Lex.

Vasile Lincu este cercetat alături de alţi doi sindicalişti, Florin Vîlnei şi Negoiţă Voinea. Procurorii îi acuză că şi-ar fi însuşit peste 280.000 de euro din fondurile sindicatului, în perioada 2009-2010. Aceştia se acuză reciproc că ar fi vinovaţi de delapidare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite