Precizare STS despre cine îi amendează pe cei care nu completează formularul PLF la intrarea în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Formularul PLF este obligatoriu de completat la intrarea în ţară FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Formularul PLF este obligatoriu de completat la intrarea în ţară FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) nu are nicio legătură cu amenzile aplicate pentru necompletarea sau completarea eronată a documentului PLF (Passenger Locator Form), la intrarea în România, iar aplicaţia nu dă erori, anunţă instituţia.

Precizările STS vin după publicarea articolului „Războiul românilor cu formularul PLF, transferat în justiţie. Număr uriaş de procese pentru anularea amenzilor”

Concret, STS a comunicat că „aplicaţia informatică de completare a formularului digital de intrare în România nu a avut erori sau disfuncţionalităţi, fiind dezvoltată în conformitate cu prevederile legale şi cu cerinţele operaţionale furnizate de către Ministerul Sănătăţii”

Totodată STS mai susţine că „în ceea ce priveşte aplicarea sancţiunilor, subliniem faptul că STS nu aplică amenzi şi nu transmite liste cu persoanele care trebuie amendate. Personalul specializat din direcţiile de sănătate publică are la dispoziţie evidenţele cu persoanele care au intrat în România şi pentru care s-a identificat automat PLF-ul completat, precum şi situaţia persoanelor care au intrat în ţară, dar pentru care nu a putut fi asociat un PLF din cauza completării incorecte a datelor de identitate şi în termenele prevăzute de legislaţie. Pentru analizarea fiecărei situaţii în parte, STS a pus la dispoziţia autorităţilor medicale instrumentele informatice necesare şi a asigurat accesul la toate datele regăsite în sistemul informatic. De asemenea, pentru a veni în sprijinul persoanelor care întâmpină dificultăţi în completarea, generarea sau verificarea formularului digital de intrare în România, pe site-ul Ministerului Sănătăţii a fost operaţionalizat un formular de contact care poate fi accesat la următorul link: http://www.ms.ro/formular-semnalare-probleme-plf/”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite