Ponta, dispus să coabiteze cu Băsescu pentru UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta anunţă rocada clasei pregătitoare, înapoi la grădiniţă, la festivitatea de deschidere a anului şcolar
Victor Ponta anunţă rocada clasei pregătitoare, înapoi la grădiniţă, la festivitatea de deschidere a anului şcolar

Premierul Victor Ponta a declarat la Antena 3 că o posibilă coabitare cu Traian Băsescu presupune, printre altele, soluţii pentru Schengen, invitându-l pe preşedinte să meargă la Bruxelles şi să rezolve problema aderării ţării noastre la spaţiul Schengen.

„Domnul Băsescu va vrea probabil să meargă la Bruxelles. Foarte bine, chiar o să-l rog să meargă la Bruxelles. O să-l rog pe domnia sa să meargă, pentru că vorbim de faimosul cuvânt coabitare şi o să-i propun: Domnule preşedinte Băsescu, cred că e important ca dumneavoastră să mergeţi la Bruxelles şi să le spuneţi oamenilor de acolo: «Stimaţi colegi europeni, nu mai luaţi în serios ce am zis până acuma, aia cu lovituri de stat, cu justiţia... Gata, s-a rezolvat problema, m-am întors eu»", a afirmat Ponta.

Premierul a încercat să paseze pe umerii preşedintelui responsabilitatea unui eşec previzibil privind aderarea la Schengen. „Dacă preşedintele ţării ţipă că e lovitură de stat, e normal să nu ne primească ăia", a mai spus Ponta.

Referitor la dosarul Schengen, un punct de vedere a exprimat şi Ministerul de Interne, care a afirmat că declaraţia lui Reding este cel puţin lipsită de fundament juridic. „Cu ocazia Consiliului Justiţiei şi Afaceri Interne din iunie 2011, au fost adoptate în unanimitate de către miniştrii de Interne ai statelor membre concluziile Consiliului privind îndeplinirea de către România a criteriilor de aderare la spaţiul Schengen, conform acquis-ului relevant", se precizează într-un comunicat al MAI.

“Dacă preşedintele ţării ţipă că e lovitură de stat, e normal să nu ne primească ăia."
Victor Ponta premier

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite