Poliţiştii de la Combaterea Crimei Organizate care au bătut un investigator sub acoperire, rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Constanţa care au bătut un investigator sub acoperire, rămân în arest   FOTO Adevărul
Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Constanţa care au bătut un investigator sub acoperire, rămân în arest   FOTO Adevărul

Cei trei poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Constanţa, arestaţi pe 26 mai 2013 pentru tortură, după ce au bătut un investigator sub acoperire rămân în arest. Instanţa supremă a respins luni recursul faţă de măsura arestării preventive, decizia fiind una definitivă.

În motivarea arestării preventive, Curtea de Apel Bucureşti a notat că „poliţiştii de la BCCO Constanţa, acuzaţi de lipsire de libertate şi violenţe au dezbrăcat un investigator sub acoperire, l-au bătut cu o bâtă şi l-au ameninţat cu arma la tâmplă“.

Potrivit unor surse judiciare, investigatorul ar fi încercat să realizeze un flagrant şi le-ar fi spus celor trei că este traficant de droguri.

La finalul flagrantului eşuat, investigatorul şi-ar fi dezvăluit identitatea.

Flagrantul a avut loc pe 1 mai 2013, la Mamaia

Flagrantul a avut loc pe 1 Mai, când Dragoş Emil Petcu, Bogdan Mircea Teodorescu şi Vlad Ştefan Zaharia, cei trei ofiţeri de la Crimă Organizată Constanţa, ar fi intrat în legătură cu un traficant de droguri - în fapt, procuror DNA, ofiţer sub acoperire - pe plaja din Mamaia.

Acesta le-a arătat celor trei un pliculeţ de droguri, propunându-le să-l cumpere. Poliţiştii au spus că vor mai multă marfă şi l-au însoţit pe aşa-zisul „traficant“ în camera lui de hotel.

O dată ajunşi în cameră, investigatorul sub acoperire le-a spus acestora că nu mai ştie unde a pus „marfa“,  ceea ce a stârnit enervarea poliţiştilor.

Procurorul care juca rolul traficantului le-a propus chiar bani pentru a uita ce s-a întâmplat, însă ofiţerii BCCO l-au luat la bătaie, nu înainte de a-l dezbrăca pentru a-l percheziţiona.

După incident, magistratul şi-a scos certificat medico-legal pentru traumatisme ce necesită 8 zile de îngrijiri medicale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite