Poliţia de Frontieră: 7.608 cetăţeni ucraineni au intrat în România miercuri, în scădere faţă de ziua precedentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Refugiaţi Ucraina foto: Mariana Iancu
Refugiaţi Ucraina foto: Mariana Iancu

Poliţia de Frontieră a anunţat vineri că 7.608 cetăţeni ucraineni au intrat în România joi, în scădere cu 1,2 % faţă de ziua precedentă.

"În data de 21.04.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 84.341 de persoane, dintre care 7.608 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 1,2% faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 3.845 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 15,2%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.334 cetăţeni ucraineni (creştere cu 1,5%)", a transmis Poliţia de Frontieră.

De la declanşarea acestei crize, până la data de 21.04.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 766.612 cetăţeni ucraineni.

Potrivit sursei citate, în continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare. Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse şi la graniţa terestră,  fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

Vă recomandăm şi: 

Biden a lansat programul „Uniţi pentru Ucraina”, prin care SUA vor primi până la 100.000 de refugiaţi ucraineni

Cadouri de Paşte, oferite refugiaţilor ucraineni găzduiţi într-un hotel din Buzău VIDEO

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite