Petre Daea, audiat la DNA în dosarul predecesorului său Adrian Chesnoiu. Fostul ministru, acuzat că a influenţat mai multe concursuri de angajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost chemat pentru audieri la DNA, vineri, în dosarul în care predecesorul său, Adrian Chesnoiu, care este cercetat pentru aranjarea unor concursuri de angajare.

La sosire, Daea a declarat că a venit în calitate de martor.

Întrebat dacă va spune adevărul, el a replicat: „Tot timpul”, potrivit News.ro. 

Petre Daea a fost convocat la DNA - structura centrală vineri, la ora 9.30, pentru a fi audiat în calitate de martor. 

În 23 iunie, DNA a cerut Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii lui Adrian Chesnoiu, deputat PSD de Olt şi ministru al Agriculturii la acea vreme, pe care procurorii îl acuză de abuz în serviciu pentru o presupusă trucare a unor concursuri de angajare. Plenul Camerei Deputaţilor a avizat, în 28 iunie, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de ridicare a imunităţii lui Adrian Chesnoiu.

Una dintre persoanele pentru care fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu ar fi intervenit ca să primească subiectele la concursul de angajare ar fi un apropiat al actualului ministru Petre Daea, susţin procurorii DNA în referatul transmis la Parlament, potrivit Stirilor TVR.

Potrivit documentului, Chesnoiu i-ar fi cerut unui membru al comisiei de concurs să i dea subiectele pentru examenul de angajare a lui Cosmin Mihai Corobea şi a încă trei persoane. Procurorii susţin că Mihai Cosmin Corobea este o cunoştinţă a lui Petre Daea care i-ar fi solicitat lui Chesnoiu să îi angajeze cunostinţa pe un post de consilier în minister.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite