Peste 60 de şoferi care au circulat cu peste 180 de kilometri la oră pe autostrăzi, depistaţi de poliţişti

0
0
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat, în ultima săptămână, 63 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 kilometri la oră şi o persoană care conducea sub influenţa băuturilor alcoolice. Cea mai mare viteză înregistrată de radar a fost de 228 kilometri la oră, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa.

În perioada 9 – 15 iulie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei rutiere.

În această perioadă, poliţiştii au depistat 63 de şoferi, care au depăşit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 kilometri la oră, iar în 13 cazuri şoferii au fost depistaţi circulând cu viteze peste 200 kilometri la oră. 

Cea mai mare viteză înregistrată a fost pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, când poliţiştii au depistat un cetăţean sirian care conducea spre mare cu viteza de 228 kilometri la oră.   

De asemenea, într-un caz, şoferul unui autoturism a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea cu o îmbibaţie alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus pentru recoltarea de probe biologice, fiind cercetat penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. 

Toţi şoferii depistaţi conducând cu viteză excesivă au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară, le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Mai multe - Evenimente

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite