Peste 5.100 de hectare de pădure au fost incluse în categoria celor virgine. Catalogul pădurilor a fost actualizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suprafaţa totală a pădurilor protejate depăşeşte 62.000 de hectare Foto: Arhivă
Suprafaţa totală a pădurilor protejate depăşeşte 62.000 de hectare Foto: Arhivă

Suprafaţa totală de păduri virgine şi cvasi-virgine identificată în România, până în prezent, este de 62.655 de hectare, a anunţat Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Din total, 7.994 de hectare sunt păduri virgine şi 54.661 de hectare sunt încadrate la categoria păduri cvasi-virgine şi au fost introduse în catalog până pe 15 septembrie, se arată pe pagina de Facebook a instituţiei. 

5.126 de noi hectare de păduri au fost identificate de gărzile forestiere faţă de catalogul din aprilie 2021. Astfel, prin finalizarea „Studiului naţional de identificare a pădurilor virgine / cvasivirgine”, Garda Forestieră Ploieşti a identificat în Argeş şi Prahova o suprafaţă de 3.382 ha.

Au mai fost introduse pădurile ce au făcut obiectul unui studiu de identificare avizat, întocmit pentru păduri din raza Ocolului silvic Băile Herculane, precum şi alte păduri identificate cu ocazia reamenajării, în judeţele Braşov (O.S. Pădurile Făgăraşului şi Arpaş), Caraş-Severin (O.S. Mehadia), Gorj (O.S. Obârşia Lotrului - Voineasa), Sibiu (O.S. Arpaş şi Avrig) şi Vâlcea (O.S. Buila).

În acest moment, Garda Forestieră Suceava a finalizat şi predat la MMAP studiul pentru 806 ha, iar alte loturi ce ţin de Gărzile Forestiere Cluj şi Timişoara, se află în stadiu de verificare finală. 

Toate zonele incluse în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine beneficiază de o protecţie strictă. Regia Naţională a Pădurilor Romsilva continuă procesul de identificare a pădurilor şi estimează că acţiunea ar putea fi încheiată până la sfârşitul anului 2021.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite