Peste 240 de părţi civile au fost introduse în dosarul pompierilor de la Colectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 240 de părţi civile au fost introduse, de la declanşarea procedurii de refacere a urmăririi penale, în dosarul pompierilor George Matei şi Antonina Radu de la ISU Bucureşti-Ilfov, acuzaţi că au făcut verificări în clubul Colectiv fără a lua măsuri.

Într-un răspuns trimis la solicitarea News.ro, DNA arată că în 15 februarie magistraţii Curţii Militare de Apel Bucureşti au decis restituirea dosarului la DNA - Secţia militară pentru refacerea mai multor acte de urmărire penală. În 7 martie, procurorii militari ai DNA au reluat urmărirea penală, au stabilit actele de urmărire penală ce urmează a fi efectuate şi au decis inclusiv refacerea rechizitoriului.

Prin urmare, notează DNA, ”s-a procedat la identificarea tuturor persoanelor vătămate, victimelor şi succesorilor în drepturi ale acestora”.

Potrivit instituţiei, au fost audiate, până în acest moment, peste 140 de persoane care au avut calitate fie de persoană vătămată, părţi civile, fie ca victime, fie ca succesori în drepturi ai celor decedaţi.

Tuturor acestor persoane, prin întocmirea unor procese-verbale, le-au fost aduse la cunoştinţă obiectul cauzei, stadiul cercetărilor, calitatea în care doresc să participe în procesul penal, drepturile şi obligaţiile procesuale.

Direcţia Naţională Anticorupţie mai arată că pentru peste 100 de persoane constituite sau nu părţi civile, dar având calitate de persoane vătămate în cauză care, din motive obiective nu s-au putut prezenta fiind anterior citate, procedura de comunicare a obiectului cauzei, a stadiului cercetărilor, a drepturilor şi obligaţiilor procesuale s-a realizat prin avocaţii aleşi.

Până la acest moment, procedura de introducere în cauză ca părţi civile s-a realizat pentru un număr total de peste 240 persoane, se mai arată în răspunsul instituţiei, iar alte 15 persoane nu s-au prezentat, deşi au fost citate de două ori, la date succesive.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite