Patru români morți în accidentul de lângă Veneția. Trupurile neînsuflețite au fost identificate cu dificultate VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul de Externe a anunțat că în teribilul accident de autocar care s-a petrecut marți seara, 3 octombrie, la Mestre, în apropiere de Veneția, sunt și patru victime cetățeni români.

"Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste s-au autosesizat, în regim de urgență, în urma informațiilor din presă referitoare la accidentul produs la data de 3 octombrie a.c., în localitatea Mestre, Republica Italiană, în urma căruia mai multe persoane și-au pierdut viața și altele au fost rănite, și au solicitat autorităților locale, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatul General al României la Trieste s-a deplasat la fața locului, în regim de urgență, pentru a obține mai multe informații cu privire la identitatea tuturor persoanelor afectate.

Urmare a demersurilor întreprinse, permanent, în cursul nopții de 3 spre 4 octombrie 2023, cât și pe parcursul zilei de astăzi de către Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste, MAE precizează faptul că printre victimele accidentului rutier se află și patru cetățeni români.

MAE subliniază că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanțele producerii accidentului și gravitatea acestuia.

Totodată, MAE informează că echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat și la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsuflețite pentru a intra în legătură cu membrii de familie, în vederea acordării asistenței consulare specifice în astfel de situații.

Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autoritățile locale și vor acorda întregul sprijin, în limita competențelor, în vederea repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces".

Autocarul a plonjat de pe un pod FOTO Profimedia
Autocarul a plonjat de pe un pod FOTO Profimedia

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj pe Facebook familiilor: "Profund îndurerat de veștile de ultimă oră venite din Italia privind tragicul accident produs la Mestre, care a curmat și viețile a patru cetățeni români. Transmit condoleanțe și multă putere familiei îndoliate, în aceste momente de grea încercare".

Tragedia uriașă care a lovit Italia marți seară, soldată cu 21 de morți, s-ar fi putut produce din unor probleme de sănătate ale șoferului de autocar. Presa italiană spune că este posibil ca acestuia să i se fi făcut rău la volan, având în vedere că nu sunt urme de frânare pe șosea.

La bordul autobuzului care s-a prăbușit la Mestre ar fi fost și un grup de cetățeni ucraineni și câțiva cetățeni germani. Era un autocar aparţinând companiei "La Linea", care asigura în mod normal legătura între camping şi Veneţia.

Cel puțin 21 de persoane au fost ucise, inclusiv doi copii,. Primarul a descris imaginile de la fața locului drept o „scenă apocaliptică”

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite