Parchetul a început urmărirea penală a diplomatului Silviu Ionescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Ionescu, inspectând maşina implicată în accidentul mortal
Silviu Ionescu, inspectând maşina implicată în accidentul mortal

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică au dispus miercuri începerea urmăririi penale faţă de diplomatul cu cel mai înalt rang din ambasada României la Singapore, Silviu Ionescu.

VEZI AICI FOTOGALERIE!

Potrivit unui comunicat al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procurorii îl acuză pe Silviu Ionescu de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii.

Soţia bărbatului ucis cere despăgubiri statului român.

Traseul suspect al diplomatului din Singapore

Diplomatul ar fi accidentat mortal un bărbat la 15 decembrie 2009, într-o intersecţie semaforizată, după care a părăsit locul accidentului şi a continuat să conducă autovehiculul. Citiţi aici versiunea diplomatului român despre evenimentele din decembrie 2009.

"Ulterior producerii celor două accidente de circulaţie, învinuitul Ionescu a sesizat poliţia singaporeză cu privire la faptul că autoturismul a fost sustras din faţa Ambasadei României, situaţie neconformă cu realitatea pe care a susţinut-o şi prin declaraţiile date în faţa autorităţilor judiciare singaporeze", se arată în comunicat

Silviu Ionescu a susţinut că maşina sa cu număr diplomatic era furată în momentul producerii accidentului. Autoturismul a fost găsit ulterior, abandonat pe o proprietate industrială de la periferia oraşului.

Ulterior, poliţia din Singapore a anunţat că îl consideră pe Silviu Ionescu suspect în accidentul produs la 15 decembrie, după ce un taximetrist a declarat că l-ar fi luat pe Ionescu din apropiere de locul unde a fost găsită abandonată maşina ambasadei. Şoferul susţine că Ionescu ar fi sunat poliţia chiar din taxi pentru a anunţa că maşina sa a fost furată.

Românii din Singapore sunt indignaţi de accidentul diplomatului Silviu Ionescu
O petiţie online cere Guvernului român arestarea diplomatului Silviu Ionescu
Diplomat român suspectat că a fugit de la locul unui accident mortal în Singapore

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite