Pagina cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicu Firescu, inginer în domeniul exploatării gazelor naturale, s-a abonat la „Adevărul“ pentru că ziarul este pe gustul lui şi, în plus, vrea să colecţioneze toate numerele revistei „Rahan“ pentru fetiţa lui.

„Un ziar obiectiv"

„Îmi place ziarul «Adevarul» în sine, pentru că nu face partizanat politic, nici nu are rost. Mi se pare destul de obiectiv. Am citit o parte din mulţimea de volume din colecţia de «Carte Verde», dar îmi place şi «Rahan». Pe vremea mea, când apărea ediţia în limba franceză, nu se găsea, se făcea foarte greu rost de ea. Acum le iau iau pentru fata mea, care este în clasa I. Am reuşit să strâng în întregime colecţia de pictori, care este un fel de istorie a acestei arte şi îţi dezvoltă cultura generală", spune Nicu Firescu.

Acesta spune că a apreciat foarte mult şi dezvăluirile din serialul dedicat Revoluţiei din 1989: „Îmi place mult de Grigore Cartianu, pentru că a făcut lumină în Revoluţia română. Multe incertitudini s-au rispit datorită acestui serial".

Buni de gură

În prezent trăiesc într-o ţară unde drepturile îmi sunt respectate în proporţie de 90 la sută (nu există pădure fără niscai uscături). Muncesc într-o concurenţă acerbă cu oameni din China, Cambodgia, Vietnam, India, Serbia, Albania şi din multe alte ţări. După ce îmi termin serviciul, vin acasă, deschid PC-ul şi încep să răsfoiesc ziarele elecronice, pentru că sunt foarte interesat dacă „acasă" s-a schimbat ceva. Sunt uluit câţi „Gică contra" lasă mostre de impertinenţă pe forumuri. Nimic nu e bun, nimeni nu e deştept, cu excepţia celui care comentează.

Întâmplarea face să cunosc faptul că o parte dintre aceste nulităţi îşi postează comentariile din săli de internet. Oameni murdari şi la propriu, şi la figurat se duc acolo special să împroaşte cu noroi nu contează pe cine. Citind forumurile, înţelegi că trăim din întâmplări „folclorice", că noi suntem cei mai deştepţi, cei mai şmecheri, cei mai... Cum de nu poate nimeni să explice de ce suntem de râsul lumii? De aici, de departe, se vede mai bine (e ca la fotbal, din tribună se vede mai bine decât din teren) şi cred că răspunsul e foarte simplu.

Îl găsim tot în folclor, de data asta fără ghilimelele de rigoare: prostul nu e prost destul dacă nu e şi fudul. Oricât vor sări în sus patriotarzii, ăsta e adevărul. Nu suntem nici mai deştepţi, nici mai proşti decât alţii, doar că la noi prisosesc ura, ranchiuna, moartea caprei (a vecinului, în primul rând). Concluzia mea ar fi aceasta: la modul general, suntem un popor mai mult bun de gură.

David

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite