O vizită a Regelui Charles în România deschide campania pentru pregătirea încoronării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O campanie de popularizare demarată de autoritățile din Marea Britanie, care pregătesc momentul încoronării, prezintă un prim episod care descrie vizita Regelui Charles în România, în urmă cu câțiva ani. 

Regele Charles a vizitat de mai multe ori România FOTO Arhivă Adevărul
Regele Charles a vizitat de mai multe ori România FOTO Arhivă Adevărul

O postare a Ambasadei Marii Britanii în România arată că demersul privind campania intitulată „When I met the King” descrie într-un prim episod o vizită a Regelui Charles la o fundație din România. 

A rămas mai puțin de o lună până la încoronarea Regelui Charles al III-lea și a Reginei Consoarte. Regele a întâlnit mulți oameni din întreaga lume și @FCDOGovUK i-a întrebat pe unii dintre ei ce s-a întâmplat #WhenIMetTheKing. Prima poveste vine chiar din România, de la vizita oficială a Majestății Sale din 2017”, a transmis Ambasada Marii Britanii. 

Potrivit sursei citate, Majestatea Sa Regele Charles al III-lea a vizitat atunci, în 2017, HOSPICE Casa Sperantei din Bucuresti, „unul dintre centrele Fundației care a deschis calea îngrijirilor paliative în România pentru cei diagnosticați cu o boală incurabilă”.

„Vizita a fost plină de elemente emoționante și memorabile, inclusiv turul făcut de Majestatea Sa secțiilor pentru a întâlni pacienții și personalul medical. Un moment inedit al vizitei a fost cel în care Regele s-a alăturat copiilor de la centrul de zi la masa de lucru manual, unde pictau ouă tradiționale de Paște”, a mai relatat sursa citată. 

Potrivit Fundației HOSPICE Casa Speranței, Ambasada Marii Britanii a solicitat o primă mărturie din partea directorului Executiv, Mirela Nemțeanu, cu privire la vizita din 2017 a Regelui Charles, atunci când fundația a împlinit 25 de ani.

Potrivit avocatului Ioan Luca Vlad, membru al Consiliului Regal, este vorba despre o campanie de media, pre-încoronare, care ilustrează legătura cu Marea Britanie. 

„Ministerul de Externe Britanic are practic o campanie de popularizare, să zic așa, a activității Regelui Charles în perioada când era Prinț Moștenitor, să arate că de fapt a avut deja relații internaționale, a contribuit la strângerea legăturilor dintre Marea Britanie și alte state, prin mijloace diplomatice și paradiplomatice, cum ar fi ONG-uri”, a spus Ioan Luca Vlad. 

Potrivit avocatului, membru al Consiliului Regal, pentru că încoronarea este un eveniment de stat, plătit de Guvern, o parte  dintre invitați vor fi aleși de către autorități. De asemenea, din cauza regulilor stricte pentru protecția persoanelor, la eveniment vor fi prezenți 2000 de invitați, spre deosebire de 5000, câți au participat la încoronarea Reginei Elisabeta. 

„Guvernul a alocat un număr relativ mic de invitați și personale în darul regelui Charles. Toți ceilalți participanți au dreptul să fie acolo (...) sau sunt invitați ai Guvernului. Personalitățile din străinătate pot să fie invitați guvernamentali sau invitați regali(...) Din partea Casei Regale ar putea să fie o invitație către Familia Regală din Romînia, reprezentată de Maiestatea Sa Margareta și Principele Radu (...) Pe linie guvernamentală poate se va trimite la președinție”, a mai explicat Ioan Luca Vlad. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite