O româncă din Italia a ajuns în faţa tribunalului pentru că s-ar fi măritat din interes cu bătrânul de care avea grijă. Cum vrea femeia să scape basma curată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O româncă în vârstă de 52 de ani este judecată în Italia pentru că ar fi profitat de starea bătrânului bolnav pe care îl îngrijea pentru a se căsători cu el, astfel încât să pună mâna pe averea lui.

Femeia, pe nume Lăcrămioara Lungu, s-a căsătorit cu bărbatul, în vârstă de 82 de ani, din Pont, provincia Torino, în anul 2012.

Cazul ei este judecat acum de Tribunalul din Ivrea (Piemonte), iar în cursul unei audieri care a avut loc miercuri, avocatul femeii, Enrico Scolari, a anunţat că aceasta va cere anularea căsătoriei şi va renunţa la drepturile asupra bunurilor bătrânului, inclusiv la cele privind 50% din domiciliul conjugal în care au locuit cei doi, după cum relatează rotalianul.com, citând lasentinella.gelocal.it

Potrivit sursei citate, în cadrul procesului a depus mărturie inclusiv primarul din Pont, Paolo Coppo, care a celebrat nunta dintre cei doi în urmă cu şase ani. El a explicat că, după ce l-a văzut pe mire, a avut dubii privind încheierea căsătoriei, întrucât bătrânul nu părea tocmai conştient de ceea ce urma să se întâmple. În momentul în care a fost întrebat dacă vrea  să o ia în căsătorie pe româncă, aceasta ar fi răspuns prima, în locul pensionarului. 

Tot primarul a relatat că, la câteva luni după căsătorie, au început problemele. Mai precis, mireasa refuza să doarmă în aceeaşi cameră cu soţul său şi l-a mutat într-o cameră alăturată.

Apoi, bătrânul a rămas fără telefon mobil şi fără carduri bancare. „M-am dus cu el la poşta şi la banca unde avea conturile ca să verifice situaţia banilor săi“, a afirmat Coppo, adăugând că directorii le-au spus că „din economiile sale nu mai rămăsese nimic, ba chiar avea o datorie de 20.000 de euro pentru un împrumut neplătit“.

Înainte de căsătorie, bătrânul cumpărase proprietate în care s-a mutat ulterior cu noua lui soţie. 

În cele din urmă, bărbatul a fost dus la un azil de bătrâni, unde se află şi acum. El aşteaptă pronunţarea sentinţei în acest caz, data stabilită de Tribunalul din Ivrea fiind 13 februarie 2019.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite