O rachetă a căzut aproape de ambasada României din Kiev. Reacția MAE

0
0

O rachetă a căzut luni dimineață la câteva sute de metri de ambasada României din Kiev, a scris ministrul de Externe Bogdan Aurescu, pe Twitter. 

Imagine din centrul Kievului FOTO Twitter / @EP_President
Imagine din centrul Kievului FOTO Twitter / @EP_President

„Condamn ferm atacurile cu rachete ale Rusiei împotriva obiectivelor civile în centrul Kievului și în alte orașe ucrainene, cu o încălcare flagrantă a dreptului umanitar internațional, care au dus la pierderi de vieți omenești. Mă bucur că personalul Ambasadei României este în siguranță, chiar dacă o rachetă a lovit la doar 850 de metri de sediul ambasadei”, a scris ministrul Aurescu.

Mai multe explozii puternice au fost auzite luni dimineaţa în centrul Kievului, capitala Ucrainei, informează AFP şi Reuters.

Exploziile au avut loc în jurul orelor locale 08:15 (05:15 GMT). Au răsunat sirenele de alertă, însă mai multe zeci de minute după explozii, potrivit AFP. 8 oameni au fost uciși și 24 au fost răniți grav în urma bombardamentelor, arată un prim bilanț. Cel puțin 4 rachete au vizat centrul Kievului la o oră de vârf, în momentul atacului fiind mulți oameni în acea zonă.

Mai multe explozii (au avut loc) în districtul Şevcenko (Şevcenskivskii), în centrul capitalei”, a anunţat la rândul său, pe mesageria Telegram, primarul capitalei Vitali Kliciko. "Detalii mai târziu", a adăugat el, potrivit Reuters.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri