O nouă dronă neidentificată a fost ridicată la Baza Mihail Kogălniceanu

0
Publicat:

O nouă dronă suspectă a fost descoperită de armată lângă aeroportul din Constanța, în apropiere de baza militară Mihail Kogălniceanu. Este al doilea incident de acest fel din ultimele zile.

Mii de militari americani au misiuni la Kogălniceanu
Mii de militari americani au misiuni la Kogălniceanu

Se pare că a fost vorba despre o dronă civilă de mici dimensiuni care a fost ridicată de lângă aeroportul Mihail Kogălniceanu din județul Constanța. Radarele armatei au detectat acest obiect zburător și nu a fost nevoie de elemente de bruiaj, deoarece drona a fost coborâtă după câteva minute.

"Comanda Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu a sesizat Parchetul Militar pentru aplicarea măsurilor prevăzute de lege. De asemenea, la nivelul unității militare a fost numită o comisie de cercetare a evenimentului, condusă de șeful de stat major al Bazei 57 Aeriană. În conformitate cu prevederile HG 859/2021 pentru aprobarea procedurii de autorizare a zborurilor cu aeronave în spațiul aerian național, art. 5, alin. (1), lit. c), operarea oricărui tip de aeronavă, inclusiv cele fără pilot, în porțiunile de spațiu aerian rezervat, segregat sau în zonele restricționate se poate realiza numai în condiţiile autorizării accesului de către unitatea de trafic care efectuează controlul traficului aerian în zona respectivă. Nerespectarea acestor reguli constituie contravenție, conform art. 11, lit. g), sancționată cu amendă de la 5.000 la 9.000 de lei așa cum este stabilit la art. 12, alin. 3 din același act normativ menționat", a comunicat MApN.

Reamintim că Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu – unde sunt cazați mii de militari NATO – a mai fost spionată cu drone, în urmă cu câteva zile, iar militarii români nu au putut face nimic în acest sens pentru că nu au o legislație care să le permită anihilarea acestora și nici echipamente performante pentru a riposta eficient. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite