Rocadă de aeronave Eurofighter la Baza Kogălniceanu

0
Publicat:

NATO nu lasă nimic la întâmplare, și după ce patru dintre cele șase aeronave Eurofighter Typhoon britanice, detașate la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu pentru misiuni de poliție aeriană, au fost redislocate în weekend aproape de zona conflictului dintre Iran și Israel, cinci aeronave Eurofighter ale Spaniei au ajuns la baza din Constanța.

FOTO Forţele Aeriene şi Spaţiale ale Spaniei
FOTO Forţele Aeriene şi Spaţiale ale Spaniei

Practic, vorbim de o rocadă în cadrul forțelor aeriene NATO care fac poliție aeriană în România și la Marea Neagră, avioanele britanice care au fost mutate în Cipru fiind înlocuite de aparate de luptă identice operate de Forţele Aeriene şi Spaţiale ale Spaniei.

Detaşamentul spaniol are responsabilitatea de a desfăşura misiuni precum supravegherea aeriană și exerciţii de antrenament cu ţările aliate, se arată într-un comunicat al Ambasadei Spaniei la Bucureşti, citat de g4media.ro. „Desfăşurăm această dislocare prin procedurile ACE (Agile Combat Employment - n.red.). Această organizaţie expediţionară cu o echipă de sprijin limitată se bazează foarte tare pe sprijinul şi cooperarea bazei-gazdă cu o echipă a Forţelor Regale Britanice, dislocate acolo. Adaugă o experienţă valoroasă Forţelor Aeriene Spaniole în zona conceptului ACE“, a declarat pentru Defense Industry Europe colonelul Victor Garrido, comandantul detaşamentului spaniol, când a ajuns în România.

„Misiunea subliniază capacitatea de reacţie rapidă a membrilor NATO la ameninţările la adresa integrităţii lor teritoriale şi a păcii regionale, demonstrată cu această ocazie de către Escadrila a 14-a şi de Forţele Aeriene şi Spaţiale prin pregătire şi instruire continuă“, se mai arată în comunicat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite