Munca deţinuţilor a adus anul trecut 10 milioane de euro Administraţiei Penitenciarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi doar o treime dintre condamnaţi merg la muncă, anual Administraţia Penitenciarelor încasează zeci de milioane de euro din activităţile acestora, mai exact circa 30 de milioane de euro în ultimii doi ani.

40% din banii încasaţi lunar le intră direct în cont. În plus, cei care muncesc primesc şi zile câştig. Doar în 2019, ANP a încasat în total peste 16 milioane de euro - dintre care doar 10 milioane i-au revenit direct, restul s-a împărţit deţinuţilor care au muncit.

În topul încasărilor se află penitenciarul din Timişoara, care anul trecut a câştigat de pe urma deţinuţilor aproape 2 milioane de euro - suma in care nu sunt incluşi banii deţinuţilor. A făcut de două ori mai mult decât penitenciarul care se află pe locul 2, deşi are aproape de două ori mai puţini deţinuţi.

Pe locul 2 se află Rahova, iar apoi penitenciarul Jilava. Reamintim că la penitenciarul Rahova îşi execută sentinţele de condamnare două din numele grele ale politicii româneşti, Liviu Dragnea, care lucrează la atelierul auto, şi Radu Mazăre, care a acceptat să lucreze în atelierul de croitorie.

Cei mai puţini bani i-a încasat penitenciarul Galaţi, doar 1.500 de euro, deşi sunt încarceraţi acolo aproape 500 de condamnaţi. Legea nu îi obligă pe deţinuţi să iasă la muncă. Odată încarceraţi, li se verifică aptitudinile şi doar dacă doresc, pot să lucreze.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite