Miruna Pascu, mama autorului accidentului de la 2 Mai, eliberată. Va fi plasată în arest la domiciliu

0
Publicat:

privind continuarea arestării preventive în cazul Mirunei Pascu, mama șoferului drogat care a omorât doi tineri în localitatea 2 mai. Femeia este acuzată că a încercat să influențeze declarația iubitei fiului ei, care urma să fie audiată la DIICOT în calitate de martor.

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

„Admite contestația formulata de inculpata Pascu Miruna împotriva încheierii din data de 30.10.2023 pronunțată de judecătorul de camera preliminara de la Tribunalul București- Sectia I Penala. Desființează încheierea atacata și rejudecand: Admite cererea de înlocuirii a măsurii preventive cu măsură arestului la domiciliu formulate de inculpata Pascu Miruna. În baza art.205 alin.10 cpp rap la art 242 alin.2 și art.221 și urm cpp înlocuiește măsură arestării preventive a inculpatei Pascu Miruna cu măsură preventiva a arestului la domiciliu pe o durata de 30 de zile, de la data de 09.11.2023-la 08.12.2023, inclusiv. Dispune punerea în libertate a inculpatei Pascu Miruna de sub puterea mandatului de arestare preventiva nr.249/15.09.2023, dacă nu este arestata sau deținută în alta cauza. În baza art.221 alin.1 pe durata arestului la domiciliu inculpata are obligația de a nu părăsi imobilul în care locuiește fără permisiunea organului judiciar.Definitiva”, precizează soluția instanței. 

Inițial judecătorii de la Curtea de Apel au admis contestația DIICOT privind decizia de eliberare a Mirunei Pascu, după ce Tribunalul București a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv, cu măsura controlului judiciar pe 60 de zile de la data rămânerii definitive a încheierii.

Familia Pascu, trimisă în judecată

Tot atunci, Tribunalul București a dispus menținerea măsurii controlului judiciar fata de inculpatul Pascu Claudiu Mihail, tătăl lui Vlad Pascu, pana la o noua verificare a măsurii, dar nu mai târziu de 60 de zile.

Tribunalul București a decis trimiterea în judecată a întregii familii Pascu, Miruna Pascu, Vlad Pascu și Claudiu Pascu, într-un dosar care vizează traficul de droguri, influențarea martorilor și muniție deținută ilegal.

Judecătorii au refuzat să o plaseze în arest la domiciliu pe Miruna Pascu, mama șoferului drogat care a omorât cu mașina doi tineri în localitatea 2 Mai.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite