Ministrul român al Apărării, despre livrarea de arme în Ucraina: Nu vorbim despre armament în acest moment. Ne concentrăm pe ajutor umanitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Virgil Simonescu
FOTO: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a transmis miercuri, referitor la informaţiile privind livrarea de arme Ucrainei, că nu există astfel de discuţii în acest moment, negând totodată şi varianta trimiterii de avioane MIG Ucrainei. „Aşa cum a spus premierul, în acest moment suntem concentraţi pe ajutor umanitar", a subliniat ministrul.

„Nu vorbim despre armament în acest moment. Aşa cum a spus premierul ieri într-o declaraţie, în acest moment suntem concentraţi pe ajutor umanitar”, a declarat Vasile Dîncu, într-o conferinţă de presă, potrivit cluj24.ro.

Totodată, ministrul a menţionat că România nu va trimite în Urcaina avioane MiG,.

„Nu avem nicio solicitare în acest sens, MiG-urile pe care le avem, în acest moment nu sunt scoase în totalitate din uz, noi avem în acest moment o anchetă, au fost suspendate de la zbor, vor fi, în cel mai rău caz, conservate, pentru că în acest moment putem să acoperim, cu cele 22 de Eurofigther pe care le avem din partea forţelor străine,plus escadrila noastră, toate elementele de securitate aeriană de care are nevoie România în acest moment”, a subliniat Vasile Dîncu, conform jurnaliştilor locali.

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dâncu, împreună cu însărcinatul cu afaceri al Ucrainei la Bucureşti, Păun Rohovei, şi cu antrenorii Mircea Lucescu şi Dan Petrescu au vizitat, miercuri, Centrul suport integrat pentru refugiaţi ucraineni amenajat în hotelul Granata din Cluj-Napoca. Centrul are capacitatea de a primi 80 de refugiaţi ucraineni, fiind amenajat în unitatea de cazare care aparţine omului de afaceri Neluţu Varga, patronul CFR Cluj. 

Alături de Dîncu, Rohoveni, Lucescu şi Petrescu jucătorii de fotbal ai celor două echipe au vizitat centrul pentru refugiaţi. Vizita are loc în contextul în care miercuri seară, de la ora 21.30 este programată partida CFR 1907 Cluj – Dinamo Kiev, un meci caritabil organizat pentru sprijinirea ucrainenilor afectaţi de războiul din ţara vecină.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la Oradea, despre un proiect de lege aflat pe site-ul MApN, prin care se modifică legea, astfel încât să poată fi trimise arme şi echipament Ucrainei, că legea este în analiză, iar în momentul în care ea se va finaliza, va fi luată şi decizie concretă în acest sens. Premierul a infirmat zvonurile privind pregătirea soldaţilor ucraineni pe teritoriul României şi faptul că ar exista mercenari români implicaţi în războiul din Ucraina. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite