Ministerul de Interne anchetează acuzațiile aduse de un tânăr polițist conducerii Direcției Generale Anticorupție

0
Publicat:

Scandalul de la Olt în care protagoniști sunt un tânăr polițist, judecător Alin Sorin Nicolescu de la Curtea Supremă și șeful Direcției Generale Anticorupție, Liviu Vasilescu, va fi investigat de Corpul de Control al Ministrului de Interne.

Șeful Direcției Generale Anticorupție, Liviu Vasilescu
Șeful Direcției Generale Anticorupție, Liviu Vasilescu

În contextul informațiilor aduse în atenția publicului de către un ofițer din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Olt, conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a procedat la verificări privind situația în cauză. Datele ce vor fi prezentate vor fi analizate cu celeritate și se vor utiliza toate pârghiile administrativ-legale, inclusiv sesizarea Corpului de Control al Ministrului, pentru investigarea tuturor aspectelor semnalate și a persoanelor implicate. Politica conducerii MAI de respectare de către fiecare angajat al MAI a eticii și deontologiei profesionale nu va include excepții. MAI nu tolerează nicio abatere de la aceste principii, fie că este vorba de persoane cu funcții de execuție sau de conducere”, se precizează într-un comunicat de presă emis de instituție.

Scandalul

Reamintim că un tânăr polițist din cadrul Direcției Județene Anticorupție Olt face acuzații grave la adresa șefilor săi și la adresa unui judecător de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care ar fi încercat să-l intimideze. Totul ar fi pornit din sala de examen. 

Polițistul este ofițer în cadrul Serviciului Județean Anticorupție Olt, iar în cursul lunii iulie a susținut examenul de licență la Universitatea „Nicolae Titulescu” din București, după absolvirea cursurilor  Facultății de drept european și internațional.

Polițistul Ciorîia Gheorghe Giorgian a povestit, pe contul său de Facebook, că în sala de examen a fost implicat într-o divergență cu un supraveghetor, despre care ulterior a aflat că este judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție. De aici s-ar fi pornit un tăvălug de evenimente, tânărul polițist fiind chemat de superiorii săi și muștruluit. În cele din urmă, ar fi primit un mesaj, pe telefon, chiar din partea judecătorului.

„Un tânăr ofițer, angajat al Serviciului Județean Anticorupție, a fost chemat la București pentru ca directorul general al acestei structuri să îl rușineze pentru că l-ar fi supărat pe un supraveghetor implicat în examenul de licență la care polițistul participa.

Dacă ați avut impresia că DGA-ul este o instituție unde “integritatea” este crez, ne demonstrează Liviu Vasilescu contrariul. Practicile securiste de intimidare și hărțuire sunt instrumente frecvent folosite de acest personaj care și-a demonstrat de-a lungul timpului impotența profesională (...) La fel de ciudat este că de data aceasta Liviu Vasilescu nu a mai ales vreo biserică unde să se întâlnească cu subalternul său, la fel cum a făcut cu familia interlopului defunct Emi Pian, ci „chemarea la centru” s-a realizat cu scopul evident de a-i produce colegului o stare de temere și de demoralizare. Așteptăm cu foarte mare interes să vedem dacă noul ministru de interne, Cătălin Predoiu, va tolera la rândul său aceste metehne securiste și care nu au nicio legătură cu principiile de drept și integritate. Liviu Vasilescu face parte din gașca secretarului de stat Despescu și i s-au tolerat toate derapajele din ultimii ani”, au reacționat reprezentanții sindicatului Europol, pe contul oficial de Facebook.

Reamintim că la scurtă vreme după ce și-a dat demisia din fruntea Poliției Române ca urmare a faptului ca s-a întâlnit la miezul nopții cu interlopii în biserică, Liviu Vasilescu a fost numit șeful Direcției Generale Anticorupție.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite