Milionarul Puiu Popoviciu a contestat la Curtea Supremă, într-o cale excepţională de atac, condamnarea definitivă la 7 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a depus o contestaţie în anulare la Curtea Supremă împotriva deciziei de condamnare la 7 ani de închisoare primită în dosarul „Ferma Băneasa”. Milionarul este în arest la domiciliu în Londra, măsură dispusă până când magistraţii britanici vor judeca cererea de extrădare făcută de autorităţile din România.

Potrivit site-ului Curţii Supreme, contestaţia lui Puiu Popoviciu a fost depusă pe 30 august şi a primit primul termen pe 20 octombrie. Contestaţia în anulare este o cale extraordinară de atac.

Anunţul ui Tudorel Toader

"La Ministerul Justiţiei am primit informarea, mandatul european de arestare a fost trimis autorităţilor judiciare din Anglia de către Curtea de Apel, ceea ce înseamnă că este vorba despre o punere în executare a unui mandat de arestare. Englezii vor verfica mandatul şi vor decide în consecinţă, ceea ce înseamnă că acum autorităţile judiciare londoneze sunt sesizate cu punerea în executare a mandatului european de arestare (n.r. - emis pe numele lui Puiu Popoviciu)", a declarat, pe 17 august, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

El a adăugat că deocamdată, autorităţile judiciare nu au stabilit încă un termen de judecată în acest caz. „Înţeleg că este sub controlul brăţării electronice şi că a plătit cauţiunea, se va stabili termen, când vor fi verificate excepţii, vor fi verificate incidenţe şi formulat termen", a explicat Tudorel Toader.

Avocatul, un fost şef FBI

Avocatul omului de afaceri Puiu Popoviciu, Louis Freeh, fost şef al FBI, se declara pe 9 august  "profund dezamăgit" de decizia ICCJ în cazul clientului său, apreciind că sentinţa nu este susţinută nici de fapte şi nici de legislaţie. Freeh a fost asistent al procurorului general al SUA, judecător districtual şi al cincilea director al FBI. În prezent este senior managing partner la Freeh Sporkin & Sullivan, LLP şi preşedinte al Freeh Group International Solutions, LLC.

"Sunt profund dezamăgit de recenta decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din România în ceea ce priveşte condamnarea omului de afaceri Gabriel Popoviciu la şapte ani de detenţie. Sentinţa şi condamnarea nu sunt susţinute nici de fapte, nici de lege", afirmă Freeh într-un comunicat.

Puiu Popoviciu, condamnat definitiv, în 2 august, la şapte ani de închisoare în dosarul "Ferma Băneasa" pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, a fost dat în urmărire internaţională, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis solicitarea poliţiştilor cu privire la eliberarea unui mandat european de arestare pe numele său.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite