Medicul fals Matteo Politi, condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare

0
0

Matteo Politi, medic fals, a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare în primă instanță. Acesta are la dispoziție 10 zile în care să facă apel la decizia Judecătoriei Sectorului 1.

Matteo Politi, medic fals, condamnat la 3 ani de închisoare / Foto: Arhivă / Facebook
Matteo Politi, medic fals, condamnat la 3 ani de închisoare / Foto: Arhivă / Facebook

În plus, potrivit deciziei de astăzi, 29 noiembrie, Matteo Politi are de plătit 11.853 euro și 24.000 lei daune materiale și morale, dar și 15.000 lei cheltuieli judiciare. În total, aproximativ 20.000 euro.

Medicul fals Matteo Politi a fost trimis în judecată, în 2020 de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 (PJS1), el fiind acuzat că a exercitat fără drept profesia de doctor şi a indus în eroare mai multe persoane, pe care le-a operat.

În rechizitoriul procurorilor se notează că, începând din martie până în decembrie 2018, falsul medic ar fi operat 19 paciente, în cadrul clinicii la care lucra din Municipiul Bucureşti.

Conform sursei citate, în aceeaşi perioadă, bărbatul a indus în eroare nouă persoane cu privire la calitatea sa de medic specialist în chirurgie plastică, pe care le-a operat şi a primit, în schimb, sumele de 13.880 de lei şi 10.150 de euro.

Totodată, notează organele de urmărire penală, în septembrie 2018, Politi a păcălit alte două persoane, respectiv doi medici, cărora le-a spus că în scurt timp va fi proprietarul unei clinici, deşi ştia că acest lucru nu se poate întâmpla. Italianul i-a determinat pe cei doi doctori să încheie un contract de prestări servicii cu o firmă, al cărui administrator era, încasând suma de 13.896 de lei. Banii reprezentau chiria pentru trei luni de utilizare a cabinetului din cadrul acelei clinici.

Mai mult, în martie 2018, individul a determinat trei funcţionari de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti, care au falsificat mai multe înscrisuri, atestând în fals că italianul are calitatea de doctor şi dreptul de a practica aceasta profesie pe teritoriul României, eliberându-le coduri de parafă în baza unor dosare incomplete.

Decizia nu este finală, el putând face apel în termen de 10 zile.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite