Masacrul de la Perla. Curtea de Apel a stabilit ca următorul termen din dosar să se judece pe 11 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Vlădan a fost condamnat la închisoare pe viaţă, însă decizia a fost contestată FOTO Adevărul
Gheorghe Vlădan a fost condamnat la închisoare pe viaţă, însă decizia a fost contestată FOTO Adevărul

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit, joi, ca pe 11 iulie să se judece următorul termen din dosarul în care Gheorghe Vlădăn este acuzat de atacul armat de la coaforul din zona Perla. În octombrie 2012, Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea acestuia la închisoare pe viaţă, însă Vlădan a atacat această decizie.

UPDATE Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au stabilit ca următorul termen în dosarul în care Gheorghe Vlădan este acuzat pentru masacrul de la coaforul din zona Perla să se judece pe 11 iulie.


Instanţa care judecă apelul la decizia prin care Vlădan a fost condamnat la închisoare pe viaţă a respins vizionarea filmului de la coaforul Perla, unde s-a produs masacrul, şi a încuviinţat expertiza psihologică. 

În urma unei decizii luate pe 12 februarie de Tribunalului Bucureşti, Gheorghe Vlădan, autorul atacului armat din 5 martie 2012 de la coaforul din zona Perla, a fost condamnat la închisoare pe viaţă. 

Instanţa a decis atunci ca Georgiana şi Cornel Bendre să fie despăgubiţi cu câte 40.000 de lei, iar Georgeta Roşu, Mirela Apostol şi Bogdan Vlădan cu câte 20.000 de lei, sumele reprezentând daune morale. Alături de aceştia a mai fost despăgubit Ion Preda cu 20.000 de lei daune morale şi 130 de lei daune materiale.

De asemenea, judecătorii au decis ca fiul lui Vlădan, Cristian Vlădan, să primească daune morale în valoare de 20.000 de lei.

Totodată, Tribunalul Bucureşti a dispus ca Spitalul Elias să primească daune materiale de 9.276 de lei, iar Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, 12.924 de lei.

Avocata lui Vlădan, Eugenia Rădoi, a menţionat că pedeapsa închisorii pe viaţă este prea mare, ea aşteptându-se la 20 de ani de detenţie pentru că în opinia acesteia nu s-a dovedit premeditarea faptei.

Pe de altă parte, avocata a spus că dacă ar fi să dea timpul înapoi, Vlădan nu ar mai comite „acele atrocităţi”.

Tribunalul Bucureşti: „A acţionat cu intenţie directă”

În motivarea Tribunalului Bucureşti, magistraţii precizează că atacatorul ar fi acţionat direct, acest lucru fiind dovedit „şi prin faptul că inculpatul a îndreptat arma şi a deschis focul asupra mai multor persoane, ochind spre corpul acestora, însă numai mişcările de apărare pe care unele dintre victime au reuşit să le facă au dus la salvarea vieţii acestora”.

„Modul în care victima (...) a fost ucisă relevă determinarea inculpatului care, observând că victima nu cade şi continuă să se deplaseze prin cameră, a tras trei focuri de armă numai asupra acesteia.

Actele de pregătire efectuate cu minuţiozitate de inculpat în zilele şi în orele anterioare săvârşirii faptelor justifică reţinerea premeditării ca circumstanţă de calificare a omorului”, scriu judecătorii în motivare.

Magistraţii au menţionat că premeditarea este demonstrată şi de ameninţările repetate adresate de Vlădan soţiei sale, aceasta depunând plângere la Poliţie din această cauză.

„În acest sens, este de reţinut faptul că în imaginile surprinse de camerele de luat vederi se vede cum inculpatul acţionează calm, hotărât şi trage asupra tuturor persoanelor pe care le observă. De asemenea, în timp ce victima (...) agonizează pe podea, inculpatul trece indiferent pe lângă aceasta, preocupat fiind de ţintirea altor victime. După săvârşirea infracţiunilor de omor inculpatul îi telefonează unui martor căruia îi explică foarte calm ce a făcut. Aceleaşi explicaţii au fost date de inculpat şi agentului de pază din sediul (...), pe un ton descris de martor ca fiind calm şi liniştit. Ameninţările anterioare repetate adresate victimei (...), care au determinat-o pe aceasta să formuleze plângere la 1 martie 2012, relevă, de asemenea, premeditarea”, precizează judecătorii Tribunalului Bucureşti.

Şofer al Ministerului de Interne orbit de furia că soţia ar fi vrut să divorţeze

Pe 5 martie 2012, agentul de poliţie Gheorghe Vlădan, şofer la Policlinica „N. Kretzulescu” a Ministerului de Interne, a deschis focul în incinta coaforului de la complexul Perla din Capitală, cu intenţia de a o ucide pe soţia lui, care voia să divorţeze de el. Aceasta şi casiera coaforului au fost ucise, iar şase persoane, angajaţi şi clienţi ai salonului, au fost rănite.

Potrivit expertizei efectuate de Institutul Naţional de Medicină Legală, Gheorghe Vlădan a avut discernământ când a săvârşit fapta. 

Conform anchetatorilor, Vlădan a luat decizia de a-şi ucide soţia şi pe colegele acesteia de la coafor după ce a citit acţiunea de divorţ depusă la Judecătoria Sectorului 4.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Gheorghe Vlădan, asasinul de la Perla, condamnat la închisoare pe viaţă pentru masacrul de la coafor

Gheorghe Vlădan a fost condamnat, marţi, de Tribunalul Bucureşti la închisoare pe viaţă pentru masacrul de la coaforul din complexul Perla, din 5 martie 2012, când şi-a ucis soţia şi pe o colegă a acesteia şi a rănit alte şase persoane.

Motivarea Tribunalului Bucureşti pentru sentinţa de închisoare pe viaţă în cazul lui Vlădan: „A acţionat cu intenţie directă”

Magistraţii Tribunalului Bucureşti arată în motivarea deciziei prin care autorul masacrului de la Perla, Gheorghe Vlădan, a fost condamnat la închisoare pe viaţă că pedeapsa se impunea în raport cu rezonanţa deosebit de negativă a faptelor comise de acesta, calitatea inculpatului de angajat al Ministerului de Interne şi periculozitatea deosebită.

Un an de la masacrul de la Perla. Cum a reuşit un şofer al Ministerului de Interne să bage groaza într-un oraş întreg

Acum un an, în seara zilei de 5 martie, se declanşa infernul într-un salon micuţ din zona Dorobanţi. Un soţ transformat de gelozie scotea arma, îşi omora soţia şi pe o colegă a acesteia cu sânge rece, rănind alte patru persoane cu arma din dotare. Astăzi, Gheorghe Vlădan transmite în scris regrete victimelor din spatele gratiilor, fiind condamnat pe viaţă de justiţie.

FOTOGALERIE OPT OAMENI ÎMPUŞCAŢI ÎN CENTRUL BUCUREŞTIULUI Poliţistul Gheorghe Vlădan a făcut masacrul din gelozie. El a fost internat la psihiatrie!

Soţul unei coafeze a intrat în salon şi a deschis focul asupra tuturor celor prezenţi. Bărbatul bănuia că soţia lui ar fi avut o relaţie cu unul dintre cei aflaţi în coafor.

Viaţa după masacrul de la Perla: Trei dintre cei şase împuşcaţi de poliţistul asasin au fost externaţi

Trei dintre cei şase răniţi grav în atacut armat din coaforul Perla au fost externaţi din spitalele Floreasca şi Elias din Capitală, iar a patra persoană urmează să plece sâmbătă, potrivit reprezentanţilor celor două instituţii medicale.

Criminalul de la Perla primeşte cărţi de rugăciuni de la fiul său, Bogdan Vlădan

La trei luni după masacrul de la Perla, fiul criminalului Gheorghe Vlădan îşi vizitează tatăl în arest. Deşi i-a ucis mama, el nu a întrerupt legătura cu tatăl său.

Portretul-robot al poliţistului Gheorghe Vlădan, care a împuşcat opt oameni. A fost judecat, în 2005, pentru lovire şi insulte

Puţinii martori prezenţi în zona Perla din centrul Capitalei, unde un bărbatul a tras mai multe focuri de armă într-un coafor, incident în urma căruia două persoane au murit, iar alte şase sunt în stare foarte gravă, l-au descris pe atacator.

Coaforul groazei a fost redeschis! Locul în care au fost împuşcate 8 persoane a fost sfinţit de un preot

La trei săptămâni de la masacrul din Coaforul Perla, administratorii salonului au redeschis spaţiul, pe care l-au reamenajat de la zero.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite