Majorări salariale pentru o parte dintre poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 28.000 de poliţişti vor beneficia de o majorare a sporului pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică de la 5% la 10%. Majorarea va intra în vigoare începând cu data de 1 februarie 2018.

„Dintre cei peste 28.000 de poliţişti fac parte, spre exemplu, poliţiştii de la acţiuni speciale şi poliţiştii cu atribuţii pentru cercetarea la faţa locului: judiciarişti, criminalişti, pirotehnişti, conducători de câini”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis vineri Agerpres.

Alţi bani în plus vor fi acordaţi de MAI poliţiştilor sub forma unei indemnizaţii pentru pază şi supraveghere, care se ridică la 5% din salariul de bază.

De acest spor vor beneficia poliţiştii care asigură paza, escortarea şi supravegherea deţinuţilor, reţinuţilor, arestaţilor preventiv, pe timpul efectiv prestat în astfel de condiţii.

Aceste majorări vin pentru stimularea unor poliţişti care desfăşoară activităţi deosebite şi care sunt similare cu cele de poliţie judiciară, precizează sursa citată.

„De asemenea, la nivelul conducerii MAI s-a reevaluat modul de acordare a sporului pentru lucrări de excepţie şi misiuni speciale, ocazie cu care 50 de indicatori reprezentând 50% din salariul de bază conform legii destinaţi conducerii ministerului au fost redistribuiţi către angajaţi cu funcţii de execuţie din zona operativă a Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei de Frontieră”, se arată în comunicat.

Începând cu luna ianuarie, salariul minim de bază minim brut este de 1.900 de lei, ceea ce presupune că în MAI nu va exista un salariu de funcţie mai mic de 1.900 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite