MAI seamănă cu o structură de tip mafiot, spun poliţiştii după ce a apărut dovada că descinderea de la Hanul lui Manuc s-a făcut în urma unui filaj ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul-şef Gavriş şi nişte prieteni procurori „consumând alcool” la restaurant, conform acuzaţiilor aduse de conducerea Poliţiei Române
Comisarul-şef Gavriş şi nişte prieteni procurori „consumând alcool” la restaurant, conform acuzaţiilor aduse de conducerea Poliţiei Române

„Din ce în ce mai mult, Ministerul de Interne seamănă cu o structură de tip mafiot. Cu incompetenţă poţi doar să acoperi fapte penale, nu şi să descoperi şi să prinzi infractori”, atrage atenţia un fost şef în Poliţia Română după ce „Adevărul” poliţiştii trimişi la finalul lunii ianuarie pe terasa localului Hanul lui Manuc unde la o masă se aflau patru procurori şi comisarul-şef Radu Gavriş, aveau misiunea să îl găsească pe acesta din urmă.

Un fost şef din Poliţie atrage atenţia că Ministerul de Interne seamănă tot mai tare cu o structură de tip mafiot.

„Să nu ne mire când starea infracţională va exploda. Nu ştiu cât de curând, dar cu siguranţă acolo vom ajunge. Din ce în ce mai mult, Ministerul de Interne seamănă cu o structură de tip mafiot. Cu incompetenţă poţi doar să acoperi fapte penale, nu şi să descoperi şi să prinzi infractori. Azi am vorbit cu un poliţist bun din Capitală şi mi-a spus că în curând depune dosarul de pensionare. Era foarte dezamăgit. Spunea că nu vede nimic care să-i dea încredere că lucrurile se îndreaptă în direcţia bună, şi că nu are niciun rost să mai stea în sistem. A făcut cineva o diagnoză organizaţională pentru Poliţia Română să vadă care este încrederea poliţiştilor în şefi? Să vadă cât de respectaţi sunt de subalterni? Să vadă cât de profesionişti sunt cei aflaţi la conducere?”, spune chestorul.

Acesta subliniază că este este momentul caministrul de Interne Luacian Bode să asculte ce au poliţiştii de spus. „Ministrul de interne să asculte ce au de spus poliţiştii operativi şi poliţiştii din stradă. Trebuie să facă acest lucru acum cât nu este prea târziu, în caz contra va trebui să-şi asume situaţia deplorabilă în care va ajunge Poliţia Română în cel mai scurt timp”, arată ofiţerul.

   

Înregistrările de pe bodycam

Reamintim că dosarul în care este anchetat filajul de la localul Hanul lui Manuc din 22 ianuarie a ajuns la Parchetul Judecătoriei Ploieşti, iar la dosar se află şi transcrierea discuţiilor de pe body-camerele ataşate la uniforma poliţiştilor trimişi în „razie” la localul din centrul Bucureştiului. 

Din discuţiile înregistrate reiese că poliţiştii fuseseră instruiţi, înainte de a descinde pe terasa restaurantului, că trebuie să-l găsească pe comisarul-şef Radu Gavriş, adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, şi pe procurorii care îl însoţeau, ceea ce arată că şefii acestora ştiau că ofiţerul şi magistraţii sunt acolo.

De exemplu, din înregistrarea făcută de camera ataşată unei poliţiste reiese că aceasta şi colegii ei au descins în local la ora 19.12, iar la ora 19.14 un poliţist cu geacă roşie deja ieşea din restaurant să îi spună unui coleg că „Este Gavriş la masă”. „Dacă e, punem mâna pe el sau îl lăsăm?”, a continuat acesta. Două minute mai târziu, la ora 19.16, cei patru procurori şi comisarul Gavriş erau deja legitimaţi. După alte două minute, la masa celor cinci şi-a făcut apariţia şi şeful Sectorului 3 Poliţie, Gabriel Şchiopu. 

Potrivit înregistrărilor, acesta a vorbit la telefon despre „situaţia” de la Hanul lui Manuc cu o persoană căreia i s-a adresat „domnule ministru”. Cunoscătorii spun că este vorba despre secretarul de stat din Ministerul de Interne, Bogdan Despescu. 

„Nu veţi fi sancţionată! Doamne fereşte!“

 Între timp, pe terasa localului îşi făceau apariţia şi alţi clienţi care la vederea poliţiştilor întrebau neliniştiţi dacă este deschis. Oamenii legii le-au răspuns de fiecare dată afirmativ. Mai mult, unul dintre clienţi a întrebat-o la ora 19.24 pe poliţistă dacă s-a întâmplat  „ceva ilegal”, iar aceasta i-a răspuns că nu, „staţi liniştit”. 

În acelaşi timp, body-camera unui alt poliţist care îi legitima pe ceilalţi clienţi ai localului l-a înregistrat pe acesta când îi asigura pe consumatori că vor fi doar legitimaţi şi că nu vor primi amenzi contravenţionale, din atitudinea lui reieşind că terasa era deschisă legal şi că nicio persoană aflată acolo nu a comis vreo contravenţie. „Nu veţi fi sancţionată, că au mai întrebat şi alţi oameni! Doamne fereşte”, i-au asigurat poliţiştii pe cei prezenţi. 

   

„Petrecerea“ de la Hanul lui Manuc

La finalul lunii ianuarie „surse” din Ministerul de Interne anunţau că un ofiţer din Poliţia Capitalei şi patru procurori au fost „depistaţi” la o petrecere ilegală în Centrul Vechi al Capitalei, deşi România era în pandemie. Ancheta deschisă imediat de procurori a scos la iveală că cele cinci persoane vizate de razie, mai precis adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, comisarul-şef Radu Gavriş, şi patru procurori cu care acesta a lucrat la nenumărate cazuri de omor se aflau pe o terasă deschisă a localului şi nu participau la o petrecere. 

EvenimentePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite