Magistraţii Instanţei supreme au stabilit pe 27 mai ultimul termen în dosarul lui Toni Greblă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toni Greblă FOTO Mediafax

Magistraţii instanţei supreme au declarat, luni, închisă cercetarea în apel în dosarul secretarului general al Guvernului, Toni Greblă, şi au stabilit data de 27 mai pentru ultimul termen. În acest dosar, Greblă a fost achitat în primă instanţă.

În acest dosar, Instanţa supremă l-a achitat în primă instanţă, în 2018, pe fostul judecător Toni Greblă şi actual secretar general al Guvernului, potrivit Mediafax.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Toni Greblă că, după efectuarea percheziţiilor domiciliare la ferma sa de struţi, fostul judecător al Curţii Constituţionale şi-a continuat activitatea infracţională şi a făcut demersuri de valorificare a foloaselor necuvenite obţinute din infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, ca să obţină pentru el şi pentru altul bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

La vremea respectivă, fostul judecător CCR a fost reţinut de DNA pentru o perioadă de 24 de ore.

Greblă a explicat atunci că procurorii i-au imputat faptul că, în ce priveşte infracţiunea de trafic de influenţă, este vorba despre o sumă de 100.000 de euro, care a fost investită de omul de afaceri Mihai Prundianu în ferma de struţi. În schimbul banilor, Greblă ar fi intervenit pentru acesta pe lângă unele instituţii ale statului.

DNA mai arăta că, începând din august 2014, Toni Greblă a făcut demersuri pentru intermedierea unei legături comerciale de export între finul său, Ion Bîrcină, un cetăţean turc, cetăţeanul moldvean Victor Dolghi şi Constantin Bartolomeu Săvoiu. Cetăţeanul turc este, conform unor documente din dosar, omul de afaceri Corekci Sevket.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite