MAE: România nu a fost notificată încă de hotărârea Rusiei privind închiderea consulatului României de la Rostov-pe-Don

0
Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe român a informat că nu a fost notificat cu privire la decizia Guvernului Federației Ruse privind închiderea consulatului României de la Rostov-pe-Don. Decizia a fost aprobată la propunerea Ministerului rus de Externe. 

Decizia a fost luată la cererea ministerului rus de Externe, condus de Serghei Lavrov FOTO EPA EFE
Decizia a fost luată la cererea ministerului rus de Externe, condus de Serghei Lavrov FOTO EPA EFE

„Ministerul Afacerilor Externe a luat notă de publicarea Hotărârii Guvernului Federației Ruse privind denunțarea Acordului bilateral încheiat în 2005 privind deschiderea Consulatului General al României la Rostov-pe-Don. Partea română nu a fost încă notificată oficial cu privire la această decizie”, a transmis MAE.

Ministerul României a mai precizat că „în prezent, în afară de Ambasada României la Moscova, pe teritoriul Federației Ruse funcționează Consulatul General al României la Rostov-pe-Don și Consulatul General al României la Sankt Petersburg”.

Guvernul rus a acceptat propunerea Ministerului rus de Externe de a denunța acordul privind deschiderea consulatului general al României la Rostov pe Don. Ordinul corespunzător a fost semnat de premierul rus Mihail Mișușin, informează agenția Tass.

„În conformitate cu articolul 37 din Legea federală privind tratatele internaționale ale Federației Ruse, să accepte propunerea Ministerului rus de Externe privind denunțarea acordului dintre guvernele rus și român privind deschiderea Consulatului General al României la Rostov- on-Don din 22 septembrie 2005, încheiat sub forma unui schimb de note”, se arată în documentul publicat pe portalul oficial de informații juridice de pe internet.

Ministerul rus de Externe a fost însărcinat să sesizeze partea română asupra deciziei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite