Lucian Onea contestă în instanţă revocarea din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea a contestat la Curtea de Apel Bucureşti ordinul de revocare din funcţie dat de şeful DNA Călin Nistor.

Potrivit portalului instanţelor acţiunea a fost depusă la jumătatea lunii trecute.

Secţia pentru procurori a CSM a avizat favorabil, în 15 ianuarie, solicitarea de revocare a lui Onea Lucian Gabriel din funcţia de procuror în cadrul DNA -Serviciul Teritorial Ploieşti.

Procurorii CSM arată că au admis cererea şefului interimar DNA, de a aviza revocarea lui Lucian Onea de la DNA Ploieşti, deoarece analizele arată că acesta şi-a încălcat atribuţiile şi articolele din presă despre activitatea sa influenţează negativ percepţia populaţiei asupra întregii structuri. 

„Din analiza motivelor invocate în adresa DNA, rezultă indicii cu privire la faptul că domnul procuror Onea Lucian Gabriel şi-ar fi exercitat necorespunzător atribuţiile specifice funcţiei, încălcând dispoziţiile art. 33 din Legea nr. 182/2002 care stipulează că este interzisă clasificarea ca interes de serviciu a informaţiilor care, prin natura sau conţinutul lor, sunt destinate să asigure informarea cetăţenilor asupra unor probleme de interes public sau personal, întrucât accesul la justiţie nu poate fi îngrădit”, se arată în motivarea deciziei de avizare a revocării din funcţie a lui Onea, din 15 ianuarie. Totodată, procurorii CSM mai precizează în motivare că în adresa adjunctului Călin Nistor, în prezent şeful interimar al DNA, se arată că există indicii referitoare la îndeplinirea necorespunzătoare a sarcinilor de serviciu, ţinând cont şi de faptul că Onea face obiectul unei cercetări şi a unor acţiuni.

Lucian Onea şi Mircea Negulescu sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Presa a scris că acest dosar a pornit de la o sesizare întocmită de către fostul deputat PSD Vlad Cosma, condamnat în primă instanţă de Curtea Supremă pentru fapte de coruptie, pe numele unui cetăţean din Chişinău, Serghei Petruş. Vlad Cosma ar fi fost ameninţat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public că Serghei Petruş nu există.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite