Lucian Bode, ministru de Interne: „Valul cinci va veni în maximum trei săptămâni” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bode  FOTO Inquam Photos / George Călin
Lucian Bode  FOTO Inquam Photos / George Călin

Ministrul de Interne Lucian Bode a ţinut o videoconferinţă cu prefecţii în care le-a solicitat să se asigure că românii vor respecta în această perioadă regulile impuse de pandemie. El a vorbit şi despre valul cinci.

La videoconferinţa susţinută joi, 23 decembrie, cu prefecţii a participat şi premierul Nicolae Ciucă, dar şi alţi reprezentanţi ai MAI şi ai Direcţiilor de Sănătate Publică, Poliţiei şi Jandarmeriei. 

Lucian Bode a cerut tuturor structurilor subordonate să se asigure că se pun în aplicare planurile de măsuri luate la nivel de minister.

„Urmează o perioadă solicitantă, aria de responsabilitate a devenit mai complexă. Vă solicit să puneţi în aplicare cu responsabilitate planurile cu măsuri ce vizează perioada finalului de an", a spus Bode.

De asemenea, el a menţionat că, deşi ne aflăm într-o perrioadă de acalmie în ceea ce priveşte cazurile de infectare cu SARS-CoV-2, măsurile sunt necesare pentru a răspunde eficient în faţa următorului val pandemic, mai mare decât valul patru.

„Conform estimărilor specialiştilor, valul cinci va veni în maximum trei săptămâni”, a spus Lucian Bode.

„Media zilnică a persoanelor carantinate venite din afara ţării e 14% din totalul celor intrate în ţară în 7 zile. Lor li se adaugă persoane carantinate deja, ceea ce ridică numărul total doar acum la peste 100.000 persoane care intră în aria de verificare a structurilor MAI. Chiar dacă în ultimele trei zile am observat o descreştere a ratei de carantinare a persoanelor care intră în ţară, în ultimele 7 zile, am avut medii zilnice de persoane carantinate între 11 -18%", a mai spus ministrul.

VIDEO

Vă recomandăm şi: 

Ministrul de Interne: Estimăm că numărul persoanelor carantinate la nivel naţional va depăşi 115.000 VIDEO

Lucian Bode: 60% dintre cetăţenii care sosesc în frontieră nu au completat formularul electronic. Aceştia riscă amenzi între 2.000 şi 3.000 de lei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite