Locotenentul lui Sechelariu, arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iuliean Şutu, directorul tehnic al societăţii Transport Public Bacău, controlată de Dumitru Sechelariu, fostul primar al Bacăului, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. El este acuzat de „cumpărare de influenţă", după ce ar fi încercat să mituiască trei judecători ai Curţii de Apel Bacău.

Miza ar fi fost un proces aflat pe rolul Curţii de Apel în care Primăria Bacău se judecă cu firma Transport Public pentru un teren de 33.375 de metri pătraţi pe care sunt amplasate clădiri ale societăţii care asigură transportul public la Bacău.

„La 18.01.2010 şi, respectiv, 23.01.2010 inculpatul Şutu Iuliean, în calitate de director la SC Transport Public SA Bacău, le-a solicitat numiţilor Moisă Nicolae Cătălin şi Moglan Paul, în schimbul unor avantaje de natură financiară, să intervină pe lângă judecătorii Curţii de Apel Bacău în scopul influenţării acestora pentru obţinerea unei soluţii favorabile în cadrul unui litigiu comercial aflat pe rolul acestei instanţe", se arată în încheierea Tribunalului Bucureşti de la 19 februarie, care a dus la arestarea preventivă a lui Şutu. Paul Moglan este prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

Directorul firmei lui Sechelariu s-a întâlnit la 17 februarie cu Cătălin Moisă şi i-a înmânat 77.400 de lei, bani care ar fi urmat să ajungă la cei trei magistraţi.

Şutu riscă să petreacă între 2 şi 10 ani după gratii dacă va fi găsit vinovat. „Nu am ce să comentez. Nu ştiu de ce mă întrebaţi pe mine, vorbiţi cu cineva din familia domnului Şutu", a replicat Dumitru Sechelariu ieri, chiar înainte de a fi supus unei intervenţii chirurgicale la inimă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite