Judeţ cu judeţ: Fostul senator de Iaşi Ion Solcanu şi-a dublat pensia în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de persoane din judeţul Botoşani vor trebui să returneze banii după ce au încasat ilegal, timp de doi ani, pensii în valoare totală de peste un million de lei. O fetiţă din Capitală, care s-a pierdut de părinţi acum opt ani, a fost găsită în Popeşti-Leordeni. Zeci de şoferiţe din Satu Mare s-au întrecut ieri la Raliul Femina.  Clopotul de la capela romano-catolică din cartierul timişorean Plopi a fost furat.

ALBA. Maghiarii din Rimetea au îngropat ieri „Fărşangul". Ritualul, vechi de 700 de ani, seamănă cu un alai de nuntă grotesc care merge în urma unui sicriu, iar înăuntru e închisă, simbolic, iarna. La final, oamenii sparg coşciugul cu bâtele, ca să alunge relele.

ARAD. Încă 130 de milioane de lei vor fi alocate pentru reabilitarea DN 79 Arad - Oradea. Ritmul de lucru a fost încetinit de problemele contractuale, iar constructorul preconizează că drumul va fi gata abia peste un an.

ARGEŞ. Filarmonica Piteşti organizează mâine o selecţie pentru personajele din opereta „La corte de Faraon", de Vicente Lleo. Spectacolul va avea premiera la 26 mai, în regia lui Florin Dumitru.

BACĂU. Cinci persoane au ajuns la spitalul din Oneşti după ce un microbuz cu pasageri s-a răsturnat ieri de pe un pod, în satul Cucuieţi. Şoferul a pierdut controlul volanului, iar maşina a căzut într-un pârâu.

BIHOR. Sutele de orădeni care suferă de scleroză multiplă vor avea condiţii mai bune de tratament. Vineri a fost semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea centrului de zi. Investiţia de 700.000 de euro va fi realizată cu fonduri europene.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Prefectura îşi schimbă prezentarea pe internet. Noul site al instituţiei costă peste două milioane de lei, bani asiguraţi din fonduri europene.

BOTOŞANI. 105 persoane au încasat ilegal, timp de doi ani, pensii în valoare totală de peste un million de lei. Contravenienţii şi-au făcut dosare de pensionare medicală, dar au lucrat şi la diverse firme. Ei vor trebui să returneze banii.

BRAŞOV. Reparaţii la Cetatea Râşnov. Lucrările vor începe în primăvară la Grădina Cetăţii şi Turnul Bathori, iar instalaţia electrică va fi modernizată.

BRĂILA. Ocolul Silvic Lacu Sărat va investi 300.000 lei pentru reîmpădurirea unei suprafeţe de 76,6 hectare din Insula Mare a Brăilei. Licitaţia pentru atribuirea lucrării va avea loc marţi.

BUZĂU. Poliţiştii din Verneşti au prins patru localnici care transportau cu căruţa bucăţi dintr-un stejar. Alte trei atelaje cu lemne furate din pădure au fost reţinute la Pătârlagele.

CARAŞ-SEVERIN. Cupa „Cerbul", pe Muntele Mic. Sute de turişti din vestul ţării se întrec pe pârtii, în acest weekend, în competiţii de snowbord şi schi. Locurile de cazare s-au epuizat încă de săptămâna trecută.

CĂLĂRAŞI. Autorităţile locale vor aloca 175.000 de lei pentru refacerea bazei sportive din Călăraşi care a ars într-un incendiu la 28 februarie. Flăcările au distrus echipamentele canotorilor, boxerilor şi handbaliştilor.

CLUJ. Omul de afaceri Sorin Dan va fi cercetat pentru mărturie mincinoasă, în dosarul în care Arpad Paszkany e judecat pentru sprijinirea unui grup infracţional şi şantaj. Sorin Dan a fost audiat vineri, ca martor, la Curtea de Apel Cluj, iar procurorii DIICOT s-au sesizat din oficiu, întrucât el şi-a schimbat declaraţia de acum cinci ani.

CONSTANŢA. Un tânăr de 27 de ani din Capitală e cercetat penal după ce a încercat să-i dea patru telefoane şi un alimentator unui deţinut de la Penitenciarul Poarta Albă. Aparatele erau ascunse în conserve.

COVASNA. Primăria a alocat 390.480 de lei pentru cumpărarea unui trenuleţ care să-i plimbe pe turişti prin staţiune. Suma e uriaşă, întrucât pentru reparaţia străzilor s-au alocat 500.000 de lei.

DÂMBOVIŢA. Un tânăr a murit, iar trei persoane au fost grav rănite ieri-dimineaţă, într-un accident de circulaţie produs pe Drumul Naţional 7 Bucureşti-Piteşti. Şoferul, în vârstă de 21 de ani, aflat la volanul unui autoturism Cielo, a încercat o depăşire periculoasă, iar maşina a ajuns sub roţile unui TIR. Circulaţia a fost blocată timp de două ore.

DOLJ. Primăria Craiova a alocat 2,5 milioane de lei din bugetul pe 2011 pentru înnoirea parcului auto de transport în comun. Cele 38 de autobuze vechi de peste două decenii vor fi înlocuite cu 20 de maşini noi.

GALAŢI. Record de viroze respiratorii. 3.842 de persoane s-au îmbolnăvit în această săptămână în judeţ. 141 de bolnavi au ajuns la spital în stare gravă.

GIURGIU. Patru bărbaţi din comuna Izvoarele sunt cercetaţi pentru că au furat 100 de metri de cablu telefonic din Valea Bujorului. Ei au topit cablul şi au vândut cuprul obţinut.

GORJ. Miner, în comă după ce a primit decizia de concediere. Viorel Davidoiu (51 de ani), angajat la raionul Albeni, a suferit un accident vascular când a aflat că are de ales între plăţi compensatorii sau doi ani de regim de aşteptare. El e internat la Spitalul Târgu Cărbuneşti.

HARGHITA. Spitalul din Miercurea Ciuc va avea un nou mamograf, după ce aparatul vechi s-a stricat acum doi ani. Femeile erau nevoite să meargă la Braşov sau Mureş pentru mamografii.

HUNEDOARA. Staţiunea Straja găzduieşte în acest weekend un concurs de snowboard la care participă 200 de concurenţi din toată ţara. Peste 3.000 de turişti au venit în Straja, iar gradul de ocupare e de 90%.

IALOMIŢA. Primăria staţiunii Amara va primi 1,5 milioane de euro din fonduri europene pentru o staţie de epurare. Proiectul va fi încheiat până la finele anului.

IAŞI. Fostul senator Ion Solcanu şi-a dublat pensia în instanţă. El a dat în judecată Casa Judeţeană de Pensii şi a cerut anularea deciziei privind recalcularea pensiilor speciale. El a avut câştig de cauză şi a obţinut majorarea pensiei de la 2.800 de lei la 5.660 de lei.

ILFOV. O fetiţă din Capitală care s-a pierdut de părinţi acum opt ani a fost găsită în Popeşti-Leordeni. Micuţa avea doar patru ani când poliţiştii au găsit-o pe stradă şi au dus-o la un centru de plasament. Acum, ea trebuie să aleagă dacă rămâne în familia în care a crescut sau dacă se întoarce la părinţii biologici.

MARAMUREŞ. La Cavnic are loc azi un concurs de lenkere. Lenkerul e o sanie cu volan, specifică zonei. La competiţie vor putea participa copii, dar şi adulţi.

MEHEDINŢI. Lecţii gratuite de caricatură pentru adolescenţi la Academia lui Ştefan Popa Popas. Cursurile se ţin azi, de la ora 11.00, la Casa Tineretului din Drobeta Turnu Severin.

MUREŞ. Capitala dansului. Sute de concurenţi, cu vârste între 6 şi 35 de ani participă, în acest weekend, la Cupa Europeană de dans sportiv, organizată la Sala Sporturilor din Târgu-Mureş. Câştigătorii vor primi diplome, medalii, bani şi puncte în clasamentul general.

NEAMŢ. Şoferii vor fi verificaţi timp de o săptămână dacă respectă regulile privind centura de siguranţă. De luni, poliţiştii rutieri vor demara controale care îi vizează atât pe şoferi, cât şi pe pasageri.

OLT. Compania Yazaki România a făcut 150 de angajări pentru fabrica de la Caracal. Aici vor fi realizate cablajele electrice pentru noul Ford, fabricat la Craiova.

PRAHOVA. Spitalele de boli pulmonare din Drajna, Floreşti şi Breaza au fost retrocedate. Deşi există un contract de închiriere pe trei ani, în clădiri nu se pot face investiţii, iar acestea se degradează în timp.

SATU MARE.  27 de doamne şi domnişoare s-au întrecut ieri la Raliul Femina din Satu Mare. Şoferiţele au concurat pentru abonamente la aerobic, anvelope şi asistenţă rutieră gratuită.

SĂLAJ. Pompierii din Zalău au găsit ieri o bătrână decedată în propria locuinţă. Femeia avea 75 de ani şi locuia singură. Nu există suspiciuni de crimă.

SIBIU. Distracţie de zile mari la inaugurarea complexului de pârtii Arena Platoş. Situat la un kilometru de intrarea în Păltiniş, pe DJ 106A, resortul are cinci pârtii, între care şi una pentru începători, iar două au instalaţie de nocturnă. Complexul mai cuprinde o şcoală de schi şi snowboard, un centru de închiriere a echipamentului şi un spaţiu pentru copii.

SUCEAVA. Incendiu la garajul unei firme din Sadova. Au ars un tractor, un aparat pentru spălătorie auto şi acte de înmatriculare auto. Focul a fost provocat de scânteile de la un aparat de sudură.

TELEORMAN. Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au găsit într-un autoturism 60.000 de ţigări netimbrate. Şoferul şi un pasager sunt cercetaţi penal.

TIMIŞ. Unul dintre cele două clopote ale capelei romano-catolice din cartierul timişorean Plopi a dispărut. Poliţiştii cred că acesta va ajunge la un centru ilegal de colectare a fierului vechi.

TULCEA. Un tânăr de 21 de ani care lucra la o firmă de reciclare a deşeurilor din Babadag a murit ieri sfârtecat de un utilaj. Accidentul e anchetat de Inspectoratul Teritorial de Muncă.

VASLUI. Primele „bat" amenzile. Consiliul Judeţean a alocat din bugetul pe 2011 prime de peste 370.000 de lei pentru angajaţii firmei de distribuţie a apei Aquavas, deşi societatea a fost amendată de două ori cu câte 50.000 de lei fiindcă nu a realizat investiţii în staţiile de epurare şi în reţelele de apă.

VÂLCEA. Pasajul Tudor Vladimirescu va avea finanţare de 9,5 milioane de euro. Pasarela peste calea ferată va fi gata în doi ani şi va fluidiza traficul din Râmnicu-Vâlcea.

VRANCEA. Firma spaniolă Inocsa, care se ocupă de modernizarea Pieţii Unirii din Focşani, a anunţat că renunţă la lucrare, acuzând plăţile întârziate ale Ministerului Dezvoltării. Termenul de finalizare, 31 mai, ar putea fi încălcat. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite