Judecătoria Sectorului 4: Piedone poate candida la postul de consilier. Decizia nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piedone la sediul de campanie
Piedone la sediul de campanie

Judecătoria Sectorului 4  a anulat o decizie a Biroul Electoral al Sectorului 4 şi a decis că fostul primar, Cristian Popescu Piedone poate candida pentru postul de consilier local. Decizia poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti. Sentinţa vine după ce, joi seara, Tribunalul Bucureşti i-a respins definitiv lui Piedone candidatura la funcţia de primar.

UPDATE Judecătoria Sectorului 4 a admis astăzi contestaţiile lui Cristian Popescu Piedone şi ale Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal), împotriva deciziei Biroului Electoral, şi a decis că politicianul poate candida pentru funcţia de consilier.

Biroul Electoral al sectorului 4 a respins, pe 27 aprilie, candidatura fostului primar Cristian Popescu - Piedone pentru postul de consilier local. Motivul: politicianul era cap de listă pentru Partidul Puterii Umaniste, dar mai multe semnături au fost strânse în calitate de independent.

Decizia pe scurt a Judecătoriei Sectorului 4: "Admite contestaţiile conexate formulate de petenţii Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) şi Popescu Cristian Victor Piedone. Anulează în parte hotărârea nr. 37/27.04.2016 emisă de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 4 sector 4 în sensul că validează candidatura lui Popescu Cristian-Victor Piedone pentru Consiliul Local al Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti, propusă de Partidul Puterii Umaniste (Social Liberal). Hotărârea nu se comunică, potrivit art. 54 alin. 5 teza a II-a din Legea nr. 115/2015. Cu drept de apel în termen de 24 de ore de la pronunţare la instanţa ierarhic superioară, cerere de apel care se depune la Tribunalul Bucureşti, conform art. 54 alin. 4 din Legea nr. 115/2015. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 29.04.2016, ora. 13.00."

"Voi rămâne doar primarul de suflet al locuitorilor Sectorului 4"


Asta deşi joi seara Piedone părea că s-a resemnat când a scris pe Facebook, după respingerea definitivă a candidaturii sale la Primăria Sectorului 4, că va rămâne „doar primarul de suflet” al sectorului, singurul lucru pe care îl mai poate face fiind să se asigure că va fi ales ca edil al sectorului 4 cineva care să se pună în slujba cetăţenilor.

”De astăzi, voi rămâne doar primarul de suflet al locuitorilor Sectorului 4 şi primarul familiei mele, întrucât justiţia a decis că nu pot candida, din cauza unui viciu de procedură al partidului pe care l-am ales în grabă să îl reprezint. Respect această decizie, însă nu renunţ”, scrie Cristian Popescu-Piedone.
 
Acesta sugerează că se va implica în campanie susţinând unul dintre candidaţii rămaşi în cursă. ”Singurul mod în care mai pot face ceva pentru sectorul nostru şi oamenii din el este să ne asigurăm, ÎMPREUNĂ, că vom alege un primar care să se pună în slujba lor, aşa cum mi-am dat silinţa să fac şi eu”, a conchis fostul primar.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite