Jos cu steagurile Ungariei de pe primăriile din Harghita! Prefectul  ameninţă edilii cu amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe clădirea primăriei Mădăraş, judeţul Harghita, sunt arborate patru steaguri FOTO dantanasa.ro
Pe clădirea primăriei Mădăraş, judeţul Harghita, sunt arborate patru steaguri FOTO dantanasa.ro

Prefectul judeţului Harghita, Andrei-Jean Adrian, aminteşte primarilor din judeţ că arborarea altor drapele decât cel al României contravine legii şi le cere acestora să dea jos de pe primării steagurile Ungariei. Prefectul îi ameninţă cu sancţiuni pe edilii care nu se vor conforma.

„Pe majoritatea clădirilor instituţiilor publice şi ale primăriilor din judeţ au fost arborate şi alte steaguri în afara drapelului României", a declarat Andrei-Jean Adrian la România TV. Pe clădirile primăriilor din localităţile harghitene unde primarii sunt de etnie maghiară pot fi văzute steagurile Ungariei.

Printr-o circulară a prefectului, se aminteşte că arborarea altor drapele decât cel naţional este sancţionată cu amendă de până la 5.000 de lei, în cazurile în care arborarea nu se face în condiţiile admise de Legea 75/1994 care stipulează că alte steaguri pot fi ridicate pe sediile unor instituţii ale statului doar pe timpul unor vizite oficiale de stat ale unor demnitari străini sau cu ocazia unor reuniuni internaţionale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite