Închisoare pe viaţă pentru românul din Marea Britanie care a ucis o tânără de 20 de ani: „Nu a arătat o iotă de remuşcare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roman acuzat de crima in Marea britanie

Neculai Paizan, un român în vârstă de 64 de ani, şofer de TIR stabilit în Marea Britanie, a fost condamnat la închisoare pe viaţă  după ce a fost găsit vinovat uciderea unei tinere de 20 de ani, cu un fierăstrău electric. La scurt timp după săvârşirea crimei, românul a fost surprins cum căra trupul femeii într-un tomberon pe care l-a abandonat într-un parc.

Neculai Paizan a ucis-o cu brutalitate pe Agnes Akom, în vârstă de 20 de ani, în locuinţa sa care era într-un fost container maritim, la 9 mai anul trecut, iar apoi i-a transportat cadavrul într-o pubelă pentru a-l arunca într-o zonă împădurită din nord-vestul Londrei.

Poliţia a publicat o imagine a gropii în care Paizan a abandonat cadavrul lui Akom, care a fost găsit în stare gravă de descompunere la o lună după ce aceasta a dispărut.

Ea fusese plasată sub un morman de buşteni şi crengi şi înfăşurată într-o pungă de plastic neagră, cu un cordon legat în jurul gâtului.

Paizan, din Kensington, a fost găsit vinovat de un juriu de la Old Bailey şi a fost condamnat astăzi la închisoare pe viaţă cu un minim de 22 de ani de detenţie, judecătorul declarând că acesta nu a arătat „nici măcar o iotă de remuşcare”, potrivit Daily Mail. 

Cetăţeanul român a susţinut că a descoperit-o pe doamna Akom moartă în containerul maritim la scurt timp după ce aceasta i-a pus droguri în cafea. 

Instanţa a aflat că Akom a plecat de la locuinţa sa de pe Cricklewood Broadway în dimineaţa zilei de 9 mai, spunându-i partenerului ei că merge la muncă.

În lunile de dinaintea uciderii, Paizan fusese văzut de mai multe ori cu Akom, iar aceasta îi vizitase containerul de transport maritim în mai multe ocazii anterioare.

Imaginile de pe camerele de supraveghere au surprins momentele în care Akom, cunoscută sub numele de Dora, a fost văzută ultima dată în viaţă, procurorul Jacob Hallam QC spunând juriului: „La ora 11.47, acuzatul şi domnişoara Akom au coborât din maşină şi au mers  până la container. Au intrat amândoi înăuntru şi au închis uşa. Asta a fost la ora 11.49. Aceasta a fost ultima dată când a fost văzută  Akom”. 

Aproximativ o jumătate de oră mai târziu, camerele l-au surprins pe Paizan părăsind containerul pentru a folosi un robinet, unde a fost văzut spălându-se calm pe mâini şi ştergând petele de sânge.

La scurt timp după ora 15:30, acesta a fost văzut trăgând obiecte din container pentru a le pune în portbagajul maşinii sale.

Ulterior, el a aruncat haina de blană albă a doamnei Akom, hainele, pantofii roz şi scula electrică acoperită cu sângele şi părul acesteia într-o groapă de gunoi din apropiere.

Ulterior, a fost văzut târând un „obiect alb mare” până la maşina sa, pe care a lăsat-o apoi peste noapte în faţa casei sale de pe strada Peel.

A doua zi, el s-a deplasat la Neasden Recreation Ground, unde a fost surprins punând cadavrul ei într-o pubelă înainte de a o târî în zona împădurită.

În zilele următoare, Paizan a vizitat de cinci ori parcul în care ascunsese cadavrul, în timp ce îi spunea fiului său că vrea să se întoarcă în România.

Paizan fusese arestat la nouă zile după ce fusese văzută ultima dată în viaţă, iar ulterior a fost acuzat de uciderea ei.

Poliţia a examinat containerul  şi a găsit urme de pete de sânge, în ciuda „încercărilor viguroase” ale lui Paizan de a-l curăţa.

A fost prelevată o mostră de ADN, care s-a dovedit a corespunde profilului lui Akom.

În timpul apărării sale, el a susţinut că a fost drogat. El a declarat că, după ce a părăsit containerul pentru a lua aer, a descoperit trupul fără viaţă al femeii şi că rănile ei au fost autoprovocate, afirmaţie care a fost declarată „complet ridicolă” de către judecător.

Concluzia judecătorului 

Condamnându-l la închisoare pe viaţă, judecătorul Richard Marks a declarat: „Ce s-a întâmplat cu adevărat acolo şi de ce aţi făcut ceea ce aţi făcut este ceva ce putem doar presupune.

În mod tragic, ea nu a trăit niciodată pentru a povesti, astfel încât instanţa şi juriul au avut la dispoziţie doar relatarea ta, care sunt sigur că a fost în mod demonstrabil neadevărată şi pe care juriul a respins-o în mod surprinzător. Fizic, sunteţi o persoană mult mai mare decât ea, ea măsurând în jur de 1,70 m.

Din motive numai de dumneavoastră ştiute, v-aţi lansat într-un atac violent, lovind-o în cap de cel puţin 20 de ori cu o unealtă electrică portabilă, un fierăstrău electric, folosind cel puţin o forţă moderată, fiind vorba de un obiect destul de greu, şi i-aţi provocat, de asemenea, o fractură de nas, care, conform patologului, a necesitat o forţă severă.

Nu avea leziuni defensive, aşa că trebuie să o fi prins pe nepregătite şi, ulterior, aţi făcut-o incapabilă să ridice măcar braţele în încercarea de a se apăra.

Trebuie să fi fost o scenă şocantă. Acest atac a provocat o mare hemoragie.

Apoi aţi început un exerciţiu cuprinzător în încercarea de a acoperi ceea ce aţi făcut.

Este clar, din mărturiile dvs. lungi, că aţi rămas într-o stare completă de negare a ceea ce aţi făcut în acea frenezie de violenţă care a luat viaţa acelei tinere fete în vârstă de 20 de ani.

Acestea au fost acte şocante de răutate din partea dumneavoastră. De ce s-a întâmplat? Poate, dar nu pot fi sigur, dar aşa cum aţi spus poliţiei: «A spus să nu mă atingi. Nu avea chef, nu avea chef, nu era în dispoziţie, mi-a spus să o las în pace». Sau poate pentru că v-aţi săturat de cererile ei constante de bani, v-aţi simţit ca şi cum aţi fi fost folosit”. 

   

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite