Incendiu puternic la Hidrocentrala Porțile de Fier 1, în Mehedinți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu puternic a izbucnit joi seară, 1 februarie, în localitatea Gura Văii, județul Mehedinți, la un transformator electric ce aparține Hidrocentralei Porțile de Fier 1. Hidroelectrica a anunțat că focul a fost lichidat și că nu au fost înregistrate victime.

Incendiu la Hidrocentrala Porțile de Fier 1
Pompierii au lichidat incendiul izbucnit la Hidrocentrala Porțile de Fier 1

UPDATE: Incendiul, care a fost lichidat, a izbucnit la transformatorul aferent hidroagregatului numărul 5, conform unui comunicat de presă al Hidroelectrica. În urma incidentului, nu s-au înregistrat victime, însă „pentru siguranța, autospecialele de intervenție vor rămâne prezente în zonă până când orice eventuale riscuri vor fi eliminate complet”, a mai anunțat Hidroelectrica. 

În plus, „din motive de precauție și pentru a facilita intervenția pompierilor, grupurile adiacente celui la care sa produs incidentul, respectiv HA4 și HA6, au fost temporar oprite. Acestea sunt in proces de repornire și vor fi repuse în funcțiune imediat ce condițiile de siguranță sunt îndeplinite 100%.  

În cursul dimineții, se va efectua o evaluare a pagubelor, iar ulterior vor fi luate toate măsurile necesare pentru repararea reperelor afectate și restabilirea condițiilor normale de lucru. În aceste momente , siguranța angajaților și a comunității este prioritară pentru Hidroelectrica și sunt depuse toate eforturile pentru a minimiza impactul acestui incident pentru partea de producție”, se mai arată în comunicatul de presă cu pricina. 

De asemenea, Hidroelectrica a anunțat că o să facă publice cauzele care au dus la producerea incidentului și o să ofere actualizări de îndată ce acestea vor fi disponibile. 

Funcționarea sistemului energetic național nu a fost afectată de incident. 

Știrea inițială: La momentul actual, flăcările se manifestă intens, cu flacără deschisă. Echipele de intervenție se confruntă cu o situație dificilă, iar pentru a gestiona eficient situația, s-au mobilizat resurse considerabile.

La fața locului, au fost trimise patru autospeciale de stingere echipate cu apă și spumă, împreună cu o ambulanță SMURD.

De asemenea, s-au adus în sprijinul misiunii o autospecială de stingere de la ISU Caraș-Severin, două autospeciale de stingere de la ISU Dolj, o autospecială de stingere de la ISU Gorj și o autospecială cu pulbere de la ISU Timiș.

Datorită intervenției operative a salvatorilor, incendiul a fost localizat, astfel că pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăți a fost eliminat.

Se acționează în continuare pentru lichidarea incendiului.

Nu sunt victime.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite