Incendii puternice în munţii Şelaru şi în Bucegi 

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    Incendiile din România au izbucnit după un trăsnet şi pe fondul caniculei FOTO: Mediafax
Incendiile din România au izbucnit după un trăsnet şi pe fondul caniculei FOTO: Mediafax

Un incendiu de pădure a izbucnit ieri în Munţii Şureanu în judeţul Alba. Deja incendiul a distrus 15 hectare de pădure de confiere, iar zeci de pompieri, jandarmi şi silvicultori intervin pentru stingerea acestuia. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Cristian Todor, a menţionat că incendiul a izbucnit din cauza caniculei, dar şi a vântului puternic. Astfel, acesta a afectat şi o zone de păşune şi una de pădure de conifere.

La faţa locului au fost mobilizaţi aproape 60 de pompieri militari, jandarmi, angajaţi silvici şi voluntari care au intervenit toată noaptea de sâmbătă spre duminică pentru a opri extinderea incendiului. Cristian Todor a mai spus că incendiul a fost localizat, echipele de intervenţie au reuşit să oprească extinderea acestuia, însă intervin în continuarea pentru a-l stinge, fiind posibilă reactivarea acestuia dacă va reîncepe să bată vântul, scrie Mediafax.

Incendiu şi în Munţii Bucegi

Nu este singurul incendiu care a afectat munţii României. Joi, focul a apărut în Munţii Bucegi, iar până astăzi s-a extins către Parcul Natural. Flăcările nu au ajuns la pădure, ci doar la vegetaţie, dar pompierii nu pot intervenii deoarece nu au echipamentul necesar. Cele două elicoptere care pot fi adaptate pentru a stinge incendii nu sunt disponibile.

Incendiul nu are tendinţa de a se propaga către staţiunile de pe Valea Prahovei, deoarece curenţii ascendenţi trimite incendiul într-o direcţie ascendentă.

Incendiul ar fi izbucnit joi în urma unui trăsnet, la altitudinea de 1.700 de metri, pe un teren al Casei Regale a României, în administrarea Romsilva.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite