Încă cinci localităţi din Ilfov intră în carantină. Judeţul are cea mai mare rată de infectare din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţul Ilfov are cea mai mare incidenţă de infectare cu COVID-19 din ţară Foto: Arhivă
Judeţul Ilfov are cea mai mare incidenţă de infectare cu COVID-19 din ţară Foto: Arhivă

Comuna ilfoveană Cernica şi satele aparţinătoare Cernica, Bălăceanca, Căldăraru, Poşta şi Tânganu intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 01.04.2021, de la ora 22:00, a anunţat, joi, Prefectura Ilfov.

„Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară Hotărârea nr. 63 din 31.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Cernica, cu satele aparţinătoare Cernica, Bălăceanca, Căldăraru, Poşta şi Tânganu, judeţul Ilfov”, potrivit comunicatului Prefecturii  Ilfov. 

Şeful DSU, Raed Arafat, a emis ordinul privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Cernica începând cu data de 01 aprilie, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, până în 15 aprilie. 

În ceea ce priveşte coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, judeţul Ilfov se află în continuare în scenariul roşu, cu cea mai mare rată de infectare, de 9,45 cazuri la mia de locuitori.

Potrivit ultimei raportări, în judeţul Ilfov sunt 24 de localităţi pentru care a fost instituită măsura de carantină zonală prin Ordinele Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Listă localităţi carantinate

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite