În ce condiţii speciale vom zbura după trecerea pandemiei de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
avion decolare shutterstock

Comisia Europeană va prezenta în cursul lunii viitoare o serie de reguli, printre care respectarea distanţării sociale în aeroporturi şi avioane, pentru redeschiderea în siguranţă a transportului aerian când carantinele impuse pentru combaterea pandemiei vor fi ridicate, a anunţat miercuri comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

Adina Vălean a afirmat că unele reguli de respectare a distanţării sociale în aeroporturi şi avioane vor trebui respectate pentru a garanta siguranţa pasagerilor, adăugând că măsurile luate în considerare vor include purtarea de măşti de protecţie şi dezinfectarea avioanelor şi aeroporturilor.

„Toate acestea ar trebui să facă parte din ghiduri şi probabil vom prezenta strategia la care lucrăm pe la jumătatea lunii mai”, a anunţat comisarul european pe Twitter.

Companiile aeriene au avertizat că măsurile de încetinire a răspândirii pandemiei ar putea afecta profitabilitatea sectorului cu mult după ridicarea restricţiilor.

Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (IATA) a estimat că criza ar putea costa companiile aeriene 314 miliarde de dolari.

Adină Vălean a declarat că se aşteaptă ca măsurile de distanţare socială să rămână în vigoare în domeniu până când va exista un tratament sau vaccin pentru COVID-19, arată hotnews.ro. „Ne aşteptăm ca această criză să rămână cu noi şi ca virusul să rămână cu noi”, potrivit acesteia.

Scaunul din mijlocul rândurilor va rămâne gol

Directorul IATA, Alexandre de Juniac, a declarat pentru Reuters în 14 aprilie că se aşteaptă ca reluarea zborurilor să includă obligativitatea de a lăsa scaunul din mijlocul rândurilor gol pe zborurile pentru pasageri.

O asemenea măsură ar putea contribui de asemenea la evitarea unui război al preţurilor între companii, pe măsură ce acestea vor încerca să îşi recupereze cota de piaţă.

Comisarul Adina Vălean a mai declarat că încă nu poate să spună când industria şi-ar putea relua activităţile.

„Nu pot să spun chiar acum când acest lucru va începe să se întâmple pentru că trebuie să ascultăm de sfaturile specialiştilor în sănătate publică”, a zis comisarul european.

Zborile suspendate de noul coronavirus

Conform Ordonanţei Militare numărul 9, autorităţile române a prelugit suspendarea zborurilor spre şi dinspre o serie de ţări, după cum urmează:

Italia - până pe 3 mai 2020

Germania - până pe 5 mai 2020

Franţa - până pe 5 mai 2020

Austria - până pe 2 mai 2020

Belgia - până pe 2 mai 2020

Elveţia - până pe 2 mai 2020

S.U.A. - până pe 2 mai 2020

Marea Britanie - până pe 2 mai 2020

Olanda - până pe 2 mai 2020

Turcia - până pe 2 mai 2020

Iran - până pe 2 mai 2020

Reamintim că zborurile spre şi dinspre Spania sunt anulate momentan până pe 28 aprilie.

De asemenea, începând cu data de 20 aprilie, compania aeriană Blue Air a reluat programul operaţional spre şi dinspre Irlanda şi a introdus mai multe zboruri din Bacău, Bucureşti şi Cluj. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite