Google nu mai vrea probleme cu Poliția

0
Publicat:

Google a anunțat că va opera o schimbare majoră pentru modul în care sunt gestionate datele personale generate în aplicaţia Maps de mobil, decizie care va oferi utilizatorilor un mai bun nivel de protecţie a intimităţii.

FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Concret, Google nu va mai salva istoricul căutărilor din Maps în cloud, iar datele vor rămâne în telefonul utilizatorului. Schimbarea are două implicaţii. Pe de o parte, prin stocarea locală a acestor date, se câştigă la capitolul intimitate individuală. Pe de altă parte, compania americană scapă de obligaţia de a răspunde la aşa-numitele „mandate de geofilaj“ impuse de forţele de ordine. Prin acest tip de mandate, poliţia sau alte instituţii ale statului cereau Google datele de localizare ale tuturor oamenilor care se aflau în zona şi la ora la care s-a produs o infracţiune. La un moment dat, compania a comunicat că primea peste 3.000 de astfel de solicitări pe trimestru.

Prin salvarea locală a istoricului de navigare, Google, care nu va mai ţine datele pe propriile servere, nu va mai avea nici obligaţia legală de a oferi acces la acestea.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite