FOTO VIDEO „Noi suntem Alexandra!“ 5.000 de oameni au protestat la Ministerul de Interne „împotriva unui stat nepăsător!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de oameni s-au adunat la un protest, în Piaţa Victoriei, sub titlul „Pentru Alexandra. Împotriva unui stat nepăsător!”.  5.000 de participanţi au ajuns, după un marş pe Calea Victgoriei, în faţa sediului Ministerului de Interne.

GALERIE FOTO

UPDATE: 21.48 Echipa Antena 3 a fost huiduită puternic, minute în şir, sâmbătă seara, la protestul din Bucureşti, în faţa Ministerului de Interne. Echipa tv a părăsit manifestaţia sub protecţia jandarmilor. Oamenii au strigat ”Ruşine, ruşine să vă fie!”, ”Antena 3, nişte derbedei!”, ”Slugile lui Dragnea” şi au huiduit puternic.  După mai multe minute în care echipa televiziunii a fost înconjurată de oameni care îi huiduiau au venit şi câţiva jandarmi care i-au înconjurat pe cei de la Antena 3.Protejată de jandarmi, echipa a aşteptat maşina televiziunii pentru a pleca. Imagini aici

UPDATE 21:42 Protestatarii au început să plece din Piaţa Revoluţiei. La această oră mai sunt doar cîteva sute de oameni. O mulţime de candele aprinse a fost lăsată în urmă de manifestanţii care au strigat „Noi suntem Alexandra!“

UPDATE 21:10 Mulţimea a ajuns în Piaţa Revoluţiei, în faţa MAI. Numărul manifestantţilor este de circa 5.000. Oamenii au aprins candele şi scandează „Demisia“, „Jos Guvernul hoţilor!”, „Nu scăpaţi!”, „Incompetenţii”, ”Criminalii”, ”Alexandra”. Participanţii au ţinut un moment de reculegere.

UPDATE 20:20: Oamenii au pornit în marş pe Calea Victoriei, spre sediul MAI din Piaţa Revoluţiei, şi scandează ”Demisia!”, ”Corupţia ucide!” şi ”Colectiv”. Participanţii scandează şi „Păcat, păcat de sângele vărsat”, „PSD, ciuma roşie”, „Uniţi putem învinge un sistem”. „Şi noi, şi voi avem copii”. Un miting de protest organizat sâmbătă seara, în Piaţa Victoriei, a fost anunţat de patru organizaţii civice, sub titlul „Pentru Alexandra. Împotriva unui stat nepăsător!” Protestul era programat să înceapă la ora 19.00 în faţa Guvernului, iar la ora 20.00 participanţii să plece în marş spre Ministerul de Interne. Deşi numărul jandarmilor este redus, manifestanţii scandează şi „Jandarmeria apără hoţia!”

UPDATE 20:15 Un protest similar are loc şi la Cluj, începând cu ora 20.00.

UPDATE 19:55 Peste 500 de oameni protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei, în urma tragediei de la Caracal. Grupuri de persoane continuă să sosească în faţa Guvernului, relatează News.ro.

Şi la Caracal, în faţa locuinţei suspectului arestat preventiv pentru 30 de zile, sunt prezente câteva zeci de persoane.

UPDATE 19:53 Câteva zeci de oameni au ieşit şi în Piaţa Unirii din Iaşi. Mulţi aprind candele în memoria Alexandrei Măceşanu.

UPDATE 19:45: Protestul din Piaţa Victoriei, la care participă câteva sute de oameni, a fost anunţat de patru organizaţii civice, sub titlul „Pentru Alexandra. Împotriva unui stat nepăsător!”. La ora 20.00 participanţii vor pleca în marş spre Ministerul de Interne.

*** 

Protestul este anunţat pe reţelele sociale de Rezistenţa, Geeks for Democracy, Corupţia Ucide şi Iniţiativa România.

Anunţul postat de cele patru organizaţii civice:

„Azi ieşim pentru Alexandra. Copilul ucis la Caracal din cauza statului român.

Azi ieşim împotriva indiferenţei celor de la putere. A incompetenţei lor, a lipsei de empatie.

Azi ieşim să le spunem că ne-am săturat de ei.

Că nu îi mai suportăm.

Că îi urâm pentru că ne omoară zi de zi.

Şi, cel mai grav, ne omoară copii.

Ei ne omoară pe noi!

Prin indiferentă, prin neprofesionalismul, prin nepăsarea lor.

Prin TICĂLOŞIA lor!

Azi ieşim pentru Alexandra!

Şi pentru toate victimele nepăsării statului. Pentru sângele pe care îl au pe mâini.

De la 19:00 în Piaţa Victoriei.

Aduceţi câte o floare şi o candelă dacă puteţi.

La oră 20:00 plecăm în marş spre Ministerul de Interne pentru a aprinde candelă acolo.

Pentru Alexandra. Pentru sufletul ei şi al celorlalţi copii ucişi de un stat indiferent la suferinţă, preocupat doar propria îmbuibare. ”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite