FOTO VIDEO Incendiu puternic în zona Băneasa - Pipera din Capitală. Avertizarea pompierilor. Zona este evacuată de jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu puternic a izbucnit vineri în jurul orei 13.00 în zona Pipera-Băneasa din nordul Capitalei. O coloană de fum negru se ridică deasupra cartierului Băneasa şi este vizibilă din mai multe zone ale Capitalei . IGSU a fost alarmat şi a trimis la faţa locului peste 30 echipaje de pompieri şi peste 100 de militari care intervin la stingerea incendiului.

GALERIE FOTO

UPDATE 15.00 Prefectul Capitalei, Marius Cristian Ghincea, spune că incendiul izbucnit la un depozit din nordul Bucureştiului a fost localizat, "dar în schimb nu va fi stins decât probabil mâine", atunci când reprezentanţii autorităţilor vor putea să şi intre în hală. El afirmă că, din câte a aflat, acolo se aflau şi tuburi de oxigen şi vopseluri, cerneluri, întrucât a fost şi o tipografie.

Prefectul Capitalei, Marius Cristian Ghincea, a declarat, vineri după-amiază, la Digi 24, că datorită profesionalismului ISU se poate vorbi de localizarea incendiului, şi nu de extinderea acestuia.

"Din păcate, din informaţiile pe care le am ei au fost sunaţi destul de târziu, cu toate acestea se vede că au reuşit să intervină şi să limiteze propagarea focului. Culoarea fumului s-a schimbat, ceea ce este primul semn bun de astăzi, în sensul că focul este localizat, iar toxicitatea fumului nu mai este aşa de mare ca în primele momente, bănuiesc, ale incendiului", a spus prefectul, precizând că acolo există un Serviciu Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă care a intervenit în primă fază şi probabil au crezut că îl vor putea stinge.

El a spus că la locul incendiului sunt prezenţi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, care monitorizează toxicitatea fumului, iar "în acest moment, din informaţiile pe care le am nu sunt probleme deosebite la nivelul municipiului Bucureşti (...).

Tot acolo sunt şi reprezentaţi ai Inspectortului de Stat în Construcţii, care vor analiza structura imobilului.

"Din păcate, cred că vor reuşi să intre în cadrul acestui depozit abia mâine, chiar dacă incendiul este localizat, având în vedere substanţele care au fost înăuntru - am înţeles că este vorba de tuburi de oxigen, a fost şi o tipografie, cu vopseluri, cerneluri... focul este localizat, dar în schimb nu va fi stins decât probabil mâine", a afirmat el.

El a spus că doar jumătate de hală a fost cuprinsă de incendiu.

De asemenea, el a afimat că reprezentanţii ISU au dus muncă de lămurire cu angajaţii din birourile aflate în zonă pentru a pleca.

UPDATE 14.57 Reprezentanţii ISU susţin că fumul este atât de dens din cauza spumei poliuretanice din structura construcţiei. La faţa locului a ajuns şi un echipaj CBRN pentru a verifica dacă în zonă sunt depăşiri ale substanţelor toxice în aer.

UPDATE 14:40 Riscul de extindere a incendiului la clădirile vecine a fost îndepărtat la acest moment. Pompierii continuă să acţioneze pentru stingerea flăcărilor. Nimeni nu a putut intra deocamdată în hala cuprinsă de flăcări. Circa 160 de pompieri sunt prezenţi la faţa locului.

UPDATE 14.18 Potrivit informaţilor „Adevărul” este vorba despre un complex de birouri şi spaţii de producţie închiriate în Parcul Industrial Metav,  pe strada Biharia nr. 67-77, sector 1 Bucureşti. Parcul industrial Metav Business Park, din apropierea aeroportului Băneasa, este controlat de oamenii de afaceri Gabriel Popoviciu şi Radu Dimofte.

image

UPDATE 14,05 Numărul pompierilor care intervin pentru stingerea incendiului depăşeşte 100. Nu s-a reuşit încă intrarea în clădirea cuprinsă de flăcări. 

UPDATE 13,55 Numărul autospecialelor de stingere a incendiilor aduse la faţa locului de pompierii militari a ajuns la 27. În plus, în zonă intervin şi patru autoscări, o autospecială de descarcerare şi trei salvări SMURD. Conform unor surse, incendiul afectează o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi. 

UPDATE 13:47 Forţele de ordine evacuează persoanele aflate în apropierea incendiului. O femeie a leşinat şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

UPDATE 13:40 Din cauza fumului negru, intens şi posibil toxic, poliţiştii şi jandarmii evacuează zona. Conform primelor date nu există victime, informează pompierii militari. 

UPDATE La faţa locului intervin 14 echipaje de pompieri. Din cauza marilor degajări de fum, incendiul a fost semnalat prin sitemul RO-ALERT. “Ocoliţi zona, eliberaţi căile de acces în zonă pentru a facilita accesul forţelor de intervenţie. Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie. Accesaţi canalele media şi aplicaţiile din mediul online ale DSU şi IGSU pentru mai multe informaţii şi actualizări despre eveniment”, se mai arată în mesajul RO-ALERT trimis utilizatoruilor de telefoane mobile din zonă.

image

Conform unor surse, arde în întregime o hală din zona Băneasa-Pipera, pe strada Biharia din Sectorul 1, în apropiere de ROMAERO Băneasa

   

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite